Introducerea componentei fintech in editia de anul acesta a programului de accelerare Innovation Labs, destinat tinerilor dornici sa faca primii pasi in antreprenoriatul tehnic, a dat nastere unor solutii interesante ce promit sa aduca valoare adaugata in piata. Despre o solutie de acest gen am vorbit cu membrii echipei Tag4IT, a caror platforma la care lucreaza isi propune sa faciliteze parteneriatele intre antreprenori.

Ana-Maria Margeruseanu, Andrada Raducanu, Cosmin Crisan si Adrian Coman, studenti in cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, formeaza echipa Tag4IT, una dintre cele patru participante la Hackathonul desfasurat de catre Innovation Labs in Capitala. Acestia lucreaza la o platforma prin intermediul careia companiile pot lega parteneriate de incredere.

Ideea le-a fost propusa de catre Horia Velicu, head of innovation lab la BRD, banca din care face parte fiind implicata in desfasurarea editiei din acest an a programului Innovation Labs. De asemenea, Horia este si unul dintre mentorii care ii ajuta pe cei din Tag4IT la dezvoltarea platformei pe perioada programului.

Solutia lor este dezvoltata in parteneriat cu BRD, banca oferindu-le informatiile necesare despre business-urile cu care au legaturi contractuale. Pe viitor, dupa ce vor realiza varianta finala a produsului, echipa isi propune sa isi extinda colaborarea atat la nivelul altor banci, cat si la nivelul institutiilor publice.

“Proiectul nostru reprezinta o platforma de interactiune intre companiile cliente ale institutiei cu care noi colaboram in mod direct, cu scopul de a facilita conexiunea intre acestea. De exemplu, in cazul in care eu am o firma producatoare de rame de ochelari care este clienta BRD, prin intermediul platformei Tag4IT imi pot gasi un furnizor de lentile pe baza unui simplu search”, precizeaza Ana-Maria Margeruseanu, studenta la Facultatea de Automatica si Calculatoare, sectia Ingineria Sistemelor si promotion and sales in cadrul Tag4IT.

Reprezentantii Tag4IT sunt de parere ca parteneriatul cu institutiile financiare le ofera un avantaj in ceea ce priveste credibilitatea utilizatorilor de pe platforma lor.

“Firmele din baza de date a bancilor sunt deja verificate, ceea ce ofera utilizatorilor nostri un grad de incredere ridicat atunci cand vine vorba de alegerea unui partener”, adauga Ana-Maria.

BRD si-a luat angajamentul ca va integra solutia celor de la Tag4IT dupa ce echipa va finaliza dezvoltarea acesteia.

"Avem un angajament prin care am stabilit ca o sa folosim produsul, aceasta fiind una dintre conditiile de implicare in program, stabilite impreuna cu directorul general BRD si cu directorii mai multor departamente din banca", a precizat Horia Velicu, unul dintre mentorii echipei si head of innovation lab la BRD.

Trei luni de incubare in care echipa Tag4IT va trebui sa isi rafineze produsul

Echipele calificate in urma Hackhatonului organizat de catre Innovation Labs trec printr-o perioada de incubare in care lucreaza la dezvoltarea solutiei. Daniel Rosner, project manager Innovation Labs si mentor al echipei Tag4IT, ne-a povestit cum vor arata aceste trei luni de incubare.

“In aceasta perioada vor trece printr-un proces de rafinare a produsului. Practic, in cadrul programului vor invata, cu ajutorul clientilor, sa isi imbunatateasca solutia. E un proces du-te vino intre utilizatori si dezvoltatori pe care noi invatam echipele cum sa il gestioneze, astfel incat cei care folosesc produsul sa il considere util si sa devina fideli acestuia”, a adaugat Daniel Rosner.

Project manager-ul Innovation Labs considera ca parteneriatul pe care cei de la Tag4IT il au cu institutia financiara le ofera acestora un avantaj care va cantari semnificativ sansele lor de reusita. De asemenea, acest parteneriat implica si responsabilitati mari in ceea ce priveste protejarea datelor.

“Lucrand cu o banca, punem accent foarte mult pe partea de securizare a aplicatiei. Trebuie sa fim mereu pregatiti sa respingem un eventual atac cibernetic si sa pastram confidentialitatea datelor”, adauga Adrian Coman, student la Facultatea de Automatica si Calculatoare si back end developer in cadrul Tag4IT.

Dincolo de schimbarile pe care membrii echipei planuiesc sa le faca in perioada urmatoare in ceea ce priveste aspectul platformei, acestia iau in considerare si implementarea inteligentei artificiale la nivelul motorului de cautare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri