Directiva europeana de plati PSD2, intrata in vigoare la nivel european pe 13 ianuarie 2018, poate fi vazuta ca o cheie ce deschide usa bancilor pentru noii jucatori ai sistemului financiar, respectiv prestatorii de servicii de initiere a platii si prestatorii de servicii de informare cu privire la conturi. Privind din alta perspectiva, Andrius Biceika, head of country managers la Revolut, vede aceasta reglementare ca pe o salvare a bancilor de la faliment.

“Abordarea noastra in ceea ce priveste directiva europeana de plati este foarte simpla. Singurii jucatori care vor trebui sa isi imbunatateasca modul de lucru in ceea ce priveste aceasta reglementare sunt bancile. PSD2 poate fi considerata <<un Mesia>> pentru banci, o adevarata salvare. Peste 10 ani se vor uita inapoi si vor spune: Iti amintesti de PSD2? Daca nu era acea reglementare noi am fi murit, datorita acesteia a trebuit sa inovam, sa ne imbunatatim serviciile si experienta pe care clientul o are si astfel am reusit sa supravietuim”, precizeaza Biceika pentru wall-street.ro.

Inscrie-te gratuit la Future Banking si vei avea ocazia sa afli mai multe despre unele dintre cele mai inovatoare startup-uri fintech din Europa, care vor urca pe scena evenimentului organizat de wall-street.ro pe 10-11 mai.

Reprezentantul Revolut considera ca pentru startup-urile fintech este usor sa se adapteze reglementarilor pentru ca sunt entitati care inoveaza zilnic si cauta sa simplifice procesele cat mai mult. In ceea ce priveste GDPR, acesta precizeaza ca startup-ul pe care il conduce are o echipa dedicata reglementarii si ca transpunerea va fi una usoara.

Biceika a anuntat ca startup-ul din care face parte va deschide un birou in Romania la mijlocul lunii mai. Revolut, infiintat in iulie 2015 in Londra de Nikolay Storonsky si Vlad Yatsenko, ofera servicii precum debit direct, depozite de economii inteligente “Vaults”, asigurare de calatorie bazata pe geolocalizare si posibilitatea de a cumpara si tranzactiona criptomonede. Despre alte optiuni care urmeaza sa fie lansate in perioada urmatoare de catre fintech-ul londonez puteti citi aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri