Sumele retrase de la bancomat de catre clientii BCR reprezinta 80% din totalul volumelor tranzactionate cu cardul, conform precizarilor facute de catre Adrian Tomasescu, directorul departamentului Emitere Carduri, care concluzioneaza faptul ca dupa 20 de ani, oamenii inca nu s-au obisnuit cu plata la comerciant.

“Ponderea tranzactiilor ca si numar la ATM si POS este cam 50-50. Insa, ca si valoare, proportiile sunt de 80% la ATM si 20% la POS. Asta se intampla dupa mai bine de 20 de ani de carduri si arata ca oamenii nu s-au obisnuit, inca, cu plata la comerciant” precizeaza Adrian Tomasescu in cadrul conferintei EU platesc cu cardul.

Inscrie-te gratuit la Future Banking, evenimentul anului in Romania pe nisa de digital banking si Fintech unde vom analiza impreuna cele mai mari provocari pe care bancile traditionale le intampina.

In ceea ce priveste valoarea medie a unei tranzactii la ATM, reprezentantul BCR precizeaza ca aceasta inregistreaza cresteri de la an la an, fara a oferi o suma concreta.Insa, in ceea ce priveste tranzactiile efectuate la POS, suma medie a tranzactiei se situeaza in jurul valorii de 100 de lei.

"In cazul tranzactiilor la POS vedem o influenta a platilor contactless care au avut o dinamica exponentiala, sunt cresteri de 2 procente inregistrate in 2017 fata de anul anterior. Portofoliul de carduri migrate la aceasta tehnologie il avem undeva la 70%", adauga Tomasescu.

In ceea ce priveste portofoliul de carduri destinate persoanelor juridice, acesta a inregistrat o crestere de 10% in 2017, fata de anul 2016, conform precizarilor facute de reprezentantul BCR.

Sursa foto: By Addoro / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri