Erste Group va lansa platforma digitala dezvoltata prin intermediul unui fintech, infiintat in acest scop in urma cu 6 ani, si in Romania pana la finalul acestui an. “George” este mai mult decat un consilier personal si, deocamdata, deserveste clientii din Austria si Slovacia, insa urmeaza sa intre si pe pietele din Cehia, Romania, Ungaria, Croatia si Serbia, a declarat Alessio De Icco, Innovation Strategist & Business Analyst, Erste Group, in cadrul conferintei Future Banking organizata de wall-street.ro.

Potrivit acestuia, necesitatea unui astfel de produs a aparut ca urmare a schimbarilor de comportament observate din partea clientilor. Tinerii din categoria millennials vor detine, in 2020, cea mai mare putere de cumparare si vor fi cei mai importanti clienti ai sistemului bancar, insa acestia sunt foarte mobili si dispusi sa schimbe foarte rapid institutia financiara cu care lucreaza.

“In cinci ani, acestia nu vor mai vrea sa intre intr-o sucursala bancara. Mai mult, copiii din ziua de azi probabil nu vor intra niciodata intr-o sucursala bancara in intreaga lor viata, tot ce inseamna relatii financiare urmand sa se deruleze la distanta, prin intermediul tehnologiei”, a precizat Alessio De Icco.

Ce aduce nou George in relatia cu banca?

Acesta, dar si iminenta aparitie a fintech-urilor ca alternativa la relatia cu banca, reprezinta motivele pentru care, in urma cu 6 ani (mai exact in decembrie 2012), Erste Group a infiintat BeeOne, un start-up fintech, responsabil cu studierea comportamentului clientilor si cu dezvoltarea unui produs complet nou, adaptat la ceea ce avea sa urmeze - relatia la distanta cu banca, derulata complet prin intermediul tehnlologiei.

Asa a aparut George, consilierul care poate fi personalizat in functie de preferintele fiecarui client, simplu de utilizat, inteligent (isi intelege clientii si isi adapteaza oferta la nevoile lor) si, mai ales, unic pentru fiecare utilizator, a mentionat reprezentantul Erste Group.

George contine toate produsele si serviciile oferite de banca si este programat sa functionez in totalitate online, insa aplicabilitate acestei caracteristici difera de la tara la tara, in functie de limitarile legislative in acest domeniu.

Alessio De Icco a fost prezent la conferinta Future Banking, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Banca Transilvania, Visa, EFSE, Namirial Group, TBI Bank, Patria Bank, Pelifilip si APERO.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri