Alcatel, unul dintre cei mai importanti producatori europeni de telefoane mobile, a lansat in cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2013, desfasurat in Las Vegas, cel mai subtire smartphone din lume, record detinut anul trecut de un dispozitiv creat de chinezii de la Huawei.
Daca la nivelul anului trecut Huawei prezenta modelul Ascend P1 S cu o grosime de numai 6,9mm, fiind echipat cu un display touchscreen de 4,3 inch mega super AMOLED cu rezolutia de 960 x 540, editia din acest an a celui mai mare targ tehnologic a mai doborat un record.

Sub denumirea de One Touch Idol Ultra, noul smartphone al francezilor de la Alcatel vine echipat cu un ecran SuperAMOLED de 4,7 inch cu o rezolutie de 1280x720px, intrand in categoria de smartphone-uri de dimensiuni ridicate.



Similar dimensiunii acestuia este modelul One X, varful de gama al HTC ori al Samsung Galaxy S3, care este cu putin mai mare (4,8 inch).

Densitatea numarului de pixeli (PPI), un element important care garanteaza calitatea vizuala a display-ului este similara modelelor ASUS PadFone2 (4,7 inch / 312 ppi) sau One X (4,7 inch / 312 ppi) care s-au bucurat de un feedback pozitiv in randul utilizatorilor.



Dimensiunile mari ale smartphone-urilor au prins din ce in ce mai mult la utlilizatori in ultima perioada, o explicatie fiind nevoia acestora de a naviga pe internet similar experientei de pe o tableta, dar si elegantei sau usurintei in manuire a acestora gratie dimensiunilor ceva mai reduse.

Pe partea de componente, Alcatel One Touch Idol Ultra incorporeaza un procesor dual-core de 1,2 GHz, o memorie de 1GB RAM cu un spatiu de stocare setat la 8GB. Din pacate, smartphone-ul celor de la Alcatel NU dispune de slot pentru extensia capacitatii memoriei.



Experienta multimedia a telefonului mobil este completata de camera foto de 8MP (3264x2448px) cu posibilitatea de a filma 720p@30fps – avand autofocus si LED, suport pentru radio FM, tonuri MP3, dar si versatilitatea functiilor si aplicatiilor pe care le ofera sistemul de operare Android, versiunea 4.2 Jelly Bean cu care smartphone-ul vine echipat.



Punctul forte al telefonului mobil este insa grosimea sa, acesta masurand numai 6,45 mm si cantarind 110 grame, scrie portalul de stiri din tehnologie DigitalTrends.com.

Pe partea de conectivitate, Alcatel One Touch Idol Ultra NU suporta conectivitate 4G LTE, dar are suport pentru retelele 3G, fiind limitat la viteza de 7,2 Mbps HSDPA, dar dispune si de suport Wi-Fi 802.11b/g/n si Wi-Fi Hotspot.

Pretul de pornire al noului dispozitiv in SUA va fi de 444 de dolari (~1.500 lei – fara taxe)“la liber”, insa deocamdata nu a fost confirmat cand va fi disponibil pe pietele europene si la ce pret se va gasi.

Foto: captura alcatel-lucent.com



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri