Sony construieste ecosisteme foarte bune – console, smartphone-uri, televizoare, tablete – toate cu specificatii (cel putin pe hartie) excelente, din materiale scumpe si componente, vorba americanului, “top notch”. Dar nu a creat niciodata o tableta care sa fie suma tuturor.

Sony Xperia Z2 a ajuns pe piata primavara aceasta, chiar inaintea telefonului “varf de lance” al companiei, si este mai subtire, mai usoara si mai puternica decat orice tableta construita de companie pana in prezent. Ca si Tablet Z din 2013, este o tableta excelenta pentru vizionat filme, usor de folosit si putin peste celelalte tablete intrucat este rezistenta la apa. Adio “scapari in veceu” deci!

Si totusi…Sony INCA nu a ajuns acolo! Cursa specificatiilor tehnice s-a terminat si toti au castigat. Ma rog, nu chiar, dar cei “care contau” au castigat. Acum batalia se duce in design si aplicatii extraordinare care sa faca din tableta ceva la fel de esential ca smartphone-ul pe care il ai chiar acum in buzunar sau pe masa, la indemana. Pentru tabletele Sony, “acel ceva” inca lipseste.

De ce ai plati peste 2.000 de lei pe tableta Sony Xperia Z2?

De la distanta, arata aproape la fel cu Tablet Z. Ca marimi, “a slabit” insa jumatate de centimetru, pana la doar 6,4 mm. iPad Air pare “gras” pe langa, cu cei 7,5 mm ai sai, si cantareste doar 426 de grame in varianta Wi-Fi. Este extrem de usoara pentru o tableta de 10 inci si deci nu iti va obosi bratul nici daca o tii doua ore in maini, incontinuu. Eu am experienta cu iPad 3-ul meu, imbracat intr-o husa veche si greoaie, deci nu ma pot plange de acest aspect.

Ramanand in zona “cosmetica”, speakerele puternice au fost mutate in fata tabletei din lateral si a fost mutat si jack-ul pentru casti si cam acestea ar fi diferentele fizice fata de predecesoarea sa. Per total, are un design frumos.

Mare parte din ceea ce te-ar putea face sa o doresti este rezistenta sa la apa, asa ca rezista la scufundari de pana la 1,5 metri. Nu am incercat, dar certificarea IP58 garanteaza acest lucru.

Tableta perfecta pentru filme

Are aproape acelasi ecran ca Tablet Z: 10,1 inci cu rezolutia de 1920 x 1200 cu o multime de mici amanunte frumoase adaugate de Sony – motor X-Reality, tehnologie Triluminous si pentru Z2, “Live Colour LCD tech” pentru culori mai vii. Spre deosebire de Samsung si Asus, Sony nu a facut inca saltul catre tablete 2K, ceea ce este pacat si surprinzator luand in considerare ca Sony este una dintre primele companii cu design-uri TV 4K.

Sony Xperia Z2

Tot ceea ce trebuie sa tineti minte este ca Sony este experta in ecrane – acesta este luminos si foarte clar, fara nicio problema de vizualizare din diferite unghiuri. iPad Air este ceva mai clara atunci cand vine vorba de citit text, dar ca video, Tableta Z2 se poata compara cu usurinta, si asta datorita culorilor foarte vii, contrastului si luminozitatii excelente.

Sony Xperia Z2 si hardware-ul sau

Tableta Z2 nu are acea facilitate extraordinara care sa te convinga imediat sa o cumperi, dar asta nu inseamna ca nu este foarte buna.

Asa cum ne-am astepta, Snapdragon 801 si cei 3GB de RAM ruleaza cu usurinta orice joc sau aplicatie. Rezultatele benchmark sunt bune, desi nu as recomanda sa incerci sa te joci cu tableta de 10 inci, prin inclinare, jocuri de curse. Poti cupla insa controllere PS3 pentru a te juca mai eficient.

Sony Xperia Z2

Autonomia bateriei este la fel de buna ca a predecesoarei, scazand cu circa 10% pe ora si tinand cam noua ore de folosinta continua – HD video, Wi-Fi pornit, jumatate din luminozitate. Daca vrei sa te tina mai mult, exista o facilitate numita “Stamina mode” care economiseste bateria.

Ca de obicei, imi exprim reticenta in folosirea camerei foto atunci cand cumperi o tableta, dar daca chiar esti interesat(a), camera din spate de 8 MP face fotografii decente. Camera de 2,2 MP din fata este buna pentru videoconferinte.

Concluzii legate de tableta Sony Xperia

Ca hardware deci, Xperia Z2 are “numerele” de partea ei. Din pacate, dupa cum spuneam, batalia nu se mai da aici ci pe lucruri mai putin tangibile – cum se potriveste in viata ta, ce iti permite sa faci, cum o “simti” in mana.

Sony mai are ceva de lucru la nivel de software, poate chiar design – uneori usoara curbura devine deranjanta. Este o tableta excelenta pentru video, dar o tableta atat de scumpa trebuie sa poata sa faca mult mai mult de atat si este inca depasita de iPad.

Acestea fiind zise, recomand tableta pentru cei interesati de facilitati precum baterie buna, rezistenta la apa si cei pasionati de media – si acestea trei nu sunt lucruri deloc de neglijat.

Disponibilitate: EvoMag.ro la pretul de 2.169 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri