LG incearca sa reintre in scena smartphone-urilor printr-un telefon cu specificatii de top, microfon si calitate a sunetului excelente dar – poate problema generatiei actuale de telefoane -, o durata medie a bateriei. Afla daca LG G3 D855 ti se potriveste.

LG G3 are, in mod clar, specificatii de top - Ecran Quad HD ofera 538ppi, “rezolutie folosita de obicei in albumele de arta”. Imaginile sunt redate la 2.560 x 1.440 pixeli pe ecranul practic fara margini, de aproape 14 cm. Camera foto de 13 megapixeli este foarte avansata, avand autofocus laser, blitz dual led iar sunetul se transmite bine, fara “fasaituri” decat la volum maxim, in anumite situatii, prin difuzorul de 1 watt cu boost amp.

Memoria RAM este deja clasicul 2048 MB, telefonul venind cu 16 Gb interni de stocare. Procesorul este quad core dar, din pacate, acesta nu poate sustine intru totul luminozitatea si marimea ecranului.

Bateria LG G3

lg g3Cu o baterie de 3.000mAH te-ai putea astepta ca LG G3 “sa te tina” ziua intreaga cu o singura incarcare. Pana la urma, nu sunt prea multe telefoane cu o baterie mai puternica – Galaxy S5 si HTC One M8 au ambele acumulatori mai slabi decat terminalul despre care vorbim.

Cu toate acestea, treburile nu stau tocmai asa – nu este o baterie rea, este doar…mediocra. Si singurul lucru pe care “putem da vina” este ecranul QHD care, la luminozitate maxima, aproape poti vedea in timp real cum se scurge “sucul” din baterie. Daca dai luminozitatea spre mijoc, lucrurile se schimba in bine destul de mult.

Am reusit sa mentinem o zi intreaga bateria la luminozitate de 70%; acest lucru include o ora de apeluri, doua ore de web browsing (3G si WiFi), o ora de ascultat muzica cu GPS-ul deschis, patru ore de video streaming Wi-Fi si o ora de gaming 3D, precum si luarea a circa 12 imagini. Daca esti un utilizator mai putin “heavy”, poti obtine chiar si o zi jumatate din baterie.

Bateria este deci ceea ce te-ai putea astepta la terminalele de astazi – va trebui sa incarci terminalul zilnic. Are insa un lucru extrem de bun – se incarca rapid! Practic, in treizeci de minute, bateria se incarca 35% si 100% in circa doua ore.

Exista un mod prin care poti “salva” bateria. Acesta intra in functiune la 5% din baterie, dar poti sa modifici pentru a se autoactiva la 30%. Pentru a conserva bateria, smartphone-ul opreste automat bluetooth-ul, Wi-Fi-ul si vibratiile atunci cand tastezi, setand luminozitatea ecranului la doar 20%. Practic, aceasta functie prelungeste durata de folosinta la o zi intreaga de la doar 30%, desi te-ai putea “chinui” cu el.

Calitatea sunetului telefonului

In timpul apelurilor, microfonul functioneaza foarte bine si in casti sunetul se aude excelent. LG G3 are un microfon secundar care, in mod activ, elimina din zgomotele de fond si acest lucru ajuta, mai ales cand te afli in aglomeratie si incerci sa te faci auzit.

Din pacate, sunetul nu se aude atat de bine daca nu folosesti bluetooth – volumul este mic, “subtire”. Din fericire, LG G3 vine cu casti bune.Acestea ofera o calitate a sunetului mult mai buna decat daca folosesti telefonul “in mod traditional”.

Ar trebui deci sa cumpar LG G3?

Telefonul de la LG este unul care trebuie luat in considerare. Design-ul nu este atat de special ca, de exempu, in cazul HTC One M8, dar camera este mult mai buna si “primesti mai mult ecran pentru banii tai”. LG G3 este insa mai usor de folosit decat Xperia Z2.

Samsung Galaxy S5 este probabil cel mai apropiat rival dar, la pretul de 2.600 de lei, LG G3 este un telefon demn de luat in seama. Este un telefon fara o slabiciune speciala desi am fi preferat un display de 1080p si o durata de viata a bateriei mai buna.

Disponibilitate - evoMAG.ro
Pret - 2.599 lei, garantie 24 de luni

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri