In vara acestui an, Huawei a iesit la rampa cu un nou varf de lance – Huawei Ascend P7 fiind, asa cum ii spune si numele, succesorul P6. Cata imaginatie in aceasta industrie. Lasand asta la o parte, poate el sa concureze cu Samsung Galaxy S5, HTC One M8 sau Sony Xperia Z2?

Huawei Ascend P7 este extrem de subtire ca si P6, venind echipat cu o serie de facilitati nelipsite intr-un “telefon fanion” – Android 4.4 KitKat, procesor quad core si un display full HD. Vei gasi de asemenea o camera de 8 megapixeli pe partea FRONTALA, ceea ce este foarte mult. P7-le ar putea deveni deci “arma” preferata a amatorilor de selfie-uri. Un lucru nu neaparat bun, dar sa nu fim (prea) judecatori.

Pretul este unul dintre punctele forte ale aparatului – doar 1.299 de lei la evoMAG.ro.

Huawei Ascend P7Designul smartphone-ului Huawei

P7 a imprumutat foarte multe elemente ale predecesorului. Este inca extrem de subtire, doar 6,5 mm, are o banda de metal in jurul sau si partea inferioara a telefonului se curbeaza din fata in spate – ceva ce tine de gusturi. Panelul de metal de pe posterior a disparut, fiind inlocuit cu unul de sticla, dandu-i un aspect elegant. Ecranul este Gorilla Glass 3, rezistent la zgarieturi si spargeri – chiar si asa insa, daca-l pui in buzunar fara husa de protectie si ai pe-acolo chei, sigur vor aparea urme.

Desi ecranul de 5 inci este ceva mai mare decat cel al predecesorului, de 4,7 inci, faptul ca a fost integrat bine nu a dus la cresterea exponentiala a marimii totale a telefonului. Acesta masoara putin sub 69 de mm, fiind deci destul de confortabil de folosit cu o singura mana, si are doar 124 de g, deci nu o sa-ti traga pantalonii jos de pe tine. Ca alte terminale mobile cu Android, si acesta vine echipat cu slot de microSD si micro-SIM, poti extinde deci memoria interna de 16 Gb cu carduri de pana la 64 GB. Jack-ul de casti a fost mutat, convenabil, pe partea superioara a smartphone-ului – la modelul anterior era, in mod cel putin incomod, pe lateral.

Huawei Ascend P7 si display-ul sau

Display-ul de 5 inci are un ecran full HD (1920x1080 pixeli) si este foarte bun, asa cum te-ai astepta de la un telefon fanion. Iconitele sunt bine reliefate si textul marunt se vede bine – ajutat de unghiurile bune de vizibilitate ale ecranului. Este un ecran bine definit, per total, si, desi nu sunt fan, poti chiar sa urmaresti fara sa iti ucizi ochii seriale sau clipuri video pe telefon.

Performanta telefonului P7

In ceea ce priveste sistemul de operare, KitKat-ul a fost “despuiat” de Huawei; compania a incarcat Emotion UI pe telefon, ceea ce a dus la schimbari cheie in Androidul standard. Ca parti negative, renunta la tray-ul de aplicatii, fortandu-te sa iti tii toate iconitele pe numeroase ecrane. Lucrurile se aglomereaza rapid. Ca lucru pozitiv, poti downloada o gama foarte larga de teme pentru a-ti customiza ecranul principal si meniurile, chiar si unele iconite de aplicatii.

Procesorul telefonului lasa insa de dorit – P7 Kirin 910T are un quad core la 1,8 Ghz, sub cele ale concurentilor, de 2,3 GHz (sau mai mult) si acest lucru se simte, vitezele aproape injumatatindu-se. Cu toate acestea, browsing-ul este usor de facut, nu intervin intreruperi majore.

Acumulatorul terminalului este rezonabil, de 2500 mAh, care te va tine toata ziua, la folosinta moderata. Ca toate telefoanele, cu cat il folosesti mai mult, cu atat mai putin vei putea profita de terminal.

Partile pozitive

Huawei Ascend P7 este subtire, usor, are o camera fronala mai mult decat decenta si destula putere pentru lucrul de zi cu zi. Plus un pret bun.

Partile negative ale Huawei Ascend P7

Procesorul este slab si ceva mai ieftin decat al concurentilor; sistemul de operare modificat nu este tocmai inspirat.

Disponibilitate – evoMAG.ro, pret de 1.299 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri