HTC este adeseori asociat cu linia de smartphone-uri metalice si destul de bine primite One. Si, ceva mai ieftine, colectia Desire. Si apoi, in constiinta colectiva, se afla telefoanele Butterfly – device-uri Android cu specificatii tehnice bune care insa rareori isi fac loc in Romania, fiind in principal destinate pietelor din Asia.

HTC Butterfly 2 a fost lansat recent de companie, fiind varful de lance al seriei, si destul de asemanator cu HTC J. Si Butterfly 2 este un model care ar putea sa “ia fata” modelului HTC One M8.

Ambele HTC-uri, si One si Butterfly 2, au ecrane full HD de 5 inci, Super-LCD si software Sense 6 si butoanele capacitive Android fac parte acum din ecran – sunt trei la numar, similar cu majoritatea terminalelor concurentilor de la Apple. Speakerele BoomSound sunt in partea frontala a terminalului, in paneluri din plastic aproape invizibile, camuflate in ecranul negru.

Terminalul HTC Butterfly 2

Diferentele fata de HTC One se afla (in special) pe spatele terminalului HTC Butterfly 2. Terminalul este realizat din policarbonat “dintr-o singura bucata”, curbat, arata bine si, mai mult, este rezistent la apa. Acest lucru inseamna ca poate rezista timp de 30 de minute scufundat in apa la adancime de pana la 1 metru dar, aproape la fel de important, orificiile nu necesita acoperire fiind “in mod natural conceput pentru a rezista la apa”. In specificatii nu se subliniaza insa daca acest lucru permite terminalului sa si functioneze subacvatic – si nici nu am incercat.

Performanta telefonului HTC

Alt upgrade minor fata de One, HTC Butterfly 2 include o baterie ceva mai mare (2.700mAh vs 2.600mAh) si deci are o autonomie de aproximativ o zi sau jumatate de zi la folosinta moderata. Totodata HTC “s-a jucat” cu camere din ce in ce mai bune in ultimii ani. HTC Butterfly 2 are doua camere de 5 MP si respectiv de 13 MP, ambele pe partea dorsala. Senzorul secundar de profunzime prima oara vazut la modelul HTC One lansat anul acesta este prezent si in modelul Butterfly 2, adaugand imbunatatiri la vitezele de autofocus dar si abilitatea de a dauga ceva “magie” post-procesare. Cresterea de la 4 la 13 MP pentru camera principala aduce cu sine noi optiuni, de crop-uire sau zoom-are, fara a pierde din calitatea imaginii. Diferentele de detaliu fata de camera de pe gama One se vede mai ales cand faci zoom pe poze.

Inauntru, telefonul vine cu acelasi procesor Qualcomm Snapdragon 801 quad-core si are 2 Gb de RAM si ori 16, ori 32 Gb stocare interna. Smartphone-ul are de asemenea un slot microSD si ce place este faptul ca nu mai ai nevoie de un obiect ascutit (ac) pentru a scoate microSD-ul ci se poate realiza acest lucru, mai comod, cu degetul. Butterfly 2 vine cu suport 4G, putandu-l folosi aproape oriunde in lume la aceste viteze. Are de asemenea standardul Wi-Fi si Bluetooth 4.0.

htc butterfly 2

Sursa foto: Htc.com

Concluzii despre telefonul HTC Butterfly

Desi finisajul poate lasa de dorit, HTC Butterfly 2 are aproape tot ce ti-ai putea dori de la un smartphone similar cu HTC One M8 – camera mai puternica de 13 MP, rezistent la apa, calitate audio foarte buna si ruleaza pe baza unui procesor quad-core puternic.

Din pacate, carcasa dorsala este, efectiv, un “magnet pentru amprente”. Auto brightness-ul nu ajusteaza intotdeauna luminozitatea ecranului la lumina inconjuratoare. Desi nu poate concura cu carcasa metalica a M8, HTC Butterfly 2 este o optiune de luat in seama.

Pret si disponibilitate – evoMAG.ro, 3.350 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri