In viitorul minister al Turismului, reprezentantii din industrie isi doresc o persoana "coerenta, normala" in functia de ministru si o persoana care sa fi lucrat in turism, nu un blogger, ca secretar de stat, a declarat Alin Burcea, membru fondator si prim vicepresedinte ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism).

"Nu va exista un ministru al Turismului, va fi un ministru al Economiei si Turismului, cum este acum domnul Tudose (n.r.: Mihai Tudose). Ne dorim un om serios, care sa se inconjoare de consilieri seriosi, sa cunoasca problemele. Iar pentru postul de secretar de stat, la fel ca la ANT, ne dorim o persoana care sa fi lucrat in turism. Lucrat in turism inseamna sa aiba un hotel, sa aiba o agentie. Nu ma refer la un blogger, ca bloggeri sunt multi. Intre a scrie despre un fenomen si a-l trai este o diferenta. Una este sa scrii despre modul in care se plateste TVA 24% si alta sa platesti. E greu, cu 24% e greu. Numai cine trece prin asta si plateste poate sa stie ce are de facut. Deci ne-am dori, repet, la nivel de ministru o persoana coerenta, normala, care sa ne consulte in prima saptamana, a doua saptamana, iar ca secretar de stat ne-am dori, ca la presedintia ANT, sa fie o persoana care sa fi lucrat in turism, sa aiba notiuni, sa fi condus un hotel", a declarat Alin Burcea la conferinta de aniversare a 25 de ani de ANAT, asociatie formata si condusa de proprietari ai agentiilor de turism.

ANAT isi doreste ca viitorul minister al Turismului sa fie condus de persoane cu experienta in industria turismului pentru a evita "experimente nefericite" ca in trecut. "Am avut si experimente nefericite cu anumite persoane care erau pe langa subiect si care emiteau pretentii ca cunosc lucrurile si a durat 6 luni sa inteleaga ca charter se scrie 'c-h-a-r-t-e-r', nu 'ciartar'", a explicat Burcea.

El a mai spus ca ANAT se asteapta de la viitorul guvern sa scada TVA la 9% pentru vacantele prin agentii si sa simplifice acordarea vizelor pentru cetatenii din tarile asiatice, cum ar fi China, pentru a intra in Romania.

Saptamana trecuta, pe Facebook a fost distribuita o lista cu propuneri de potentiali inlocuitori in viitorul guvern. In aceasta lista, la ministerul Turismului a fost propus Razvan Pascu, proprietarul site-ului razvanpascu.ro, antreprenor, consultant in marketing turistic si fondatorul Asociatiei Travel Focus. Argumentele pro si contra Razvan Pascu la ministerul Turismului pot fi consultate pe schimbaromania.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »


Setari Cookie-uri