"Cresterea ratei de ocupare in randul tinerilor prin crearea de programe de sprijin in demararea afacerilor, acordarea de facilitati fiscale pentru angajatori, sprijin pentru obtinerea primului loc de munca, servicii de infromare, orientare si consiliere profesionala", se arata in programul de guvernare.

Numarul total al somerilor inregistrati in evidentele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), in luna septembrie 2015, era de 435.616 persoane. Dintre acestia, peste 86.000 de persoane sunt tineri cu varste sub 25 de ani.

De asemenea, viitorul Guvern vrea sa promoveze o protectie sociala activa si sa incurajeze cultura responsabilitatii individuale.

"Descurajarea culturii pedendentei de ajutoarele sociale si incurajarea unei culturi a muncii si a responsabilitatii individuale si sociale", se precizeaza in programul de guvernare.

Citeste si:

In Romania, circa sapte milioane de persoane sunt asistate social.

Pentru a duce la indeplinire aceste obiective din functia de ministrul al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice pe Claudia Ana Moarcas.

WALL-STREET.RO va dezvolta in continuare campania editoriala #GuvernulTAU, lansata in urma cu doua saptamani. Proiectul isi propune sa prezinte si sa disemineze propunerile mediului de business si solicitarile cetatenilor pentru viitorii decidenti politici. Proiectul editorial isi propune doua lucruri esentiale: 1) selectarea reactiilor din partea romanilor care au solicitat in strada schimbarea sistemului etatist si 2) cele mai bune idei ale mediului de business pentru guvernantii din Romania. Avem nevoie de coerenta si stabilitate iar acum, mai mult ca niciodata, nu mai este loc pentru amanari!

Sursa foto: tineri, Rawpixel.com