O zi linistita de duminica, 15 noiembrie, a fost tulburata de anuntul noilor ministri propusi de Dacian Ciolos. Mult-asteptatul guvern tehnocrat cu data de expirare de un an parea interesant. Pana cand am inceput sa scormonim. De departe, cel mai popular ministru nou a fost Andrei Baciu, propunerea trecatoare pentru portofoliul sanatatii. Prezentat de Dacian Ciolos drept un „tanar chirurg cu idei“, Andrei Baciu a devenit rapid „controversat“ din cauza pozelor in chiloti pe care le-a facut in timpul carierei de model. Din pacate, putini si-au pus intrebari legate de activitatea sa imbracata. Haideti sa facem un exercitiu de luciditate.

Despre Andrei Baciu stim putine lucruri. Ieri, in cele cateva ore de celebritate, am aflat ca a fost chirurg rezident la Rouen, in Franta si are in Romania un ONG care lupta pentru drepturile pacientilor. Are 29 de ani si putina experienta practica. Dupa cum scria un doctor rezident din Iasi, nu are nici macar drept de semnatura in spital. Retelele sociale au fost, in schimb, invadate de discutii mondene privind activitatea sa de model.

Nu aceasta e problema. si daca avea poze nud, noi tot nu aveam niciun drept sa-l discreditam. Ceea ce insa nu a zis nimeni, iar presa nu a trecut de nivelul „doctorului in chiloti“, e ca tanarul Baciu are niste asocieri care pot interfera cu postura tehnocratului independent pe care ni-l dorim.

Tehnocratia de suprafata

Andrei Baciu are conform CV-ului sau functia de presedinte al ONG-ului S.O.S. Drepturile Pacientilor in care este asociat cu europarlamentarul PNL Cristian Busoi.

Cristian Busoi este un politician cu state vechi. in prezent e membru al Parlamentului European si fost parlamentar roman, din partea PNL. in luna august, Cristian Busoi a lansat campania Drepturile Pacientilor, in timp ce si-a anuntat si candidatura interna in partid pentru Primaria Capitalei.

Busoi a intrat in politica in 1996, ca membru fondator al Tineretului Liberal din Mehedinti, judetul de unde se trage. in CV-ul lui merita amintita si trecerea prin Colegiul National de Aparare, in promotia 2005, o institutie preferata a politicienilor. Declaratia de avere a lui Busoi arata la fel de impresionant. Detine impreuna cu sotia sa 13 terenuri in Drobeta Turnu Severin, Bucuresti sau Bruxelles. De asemenea, are bijuterii si tablouri in valoare de 58.000 de euro, peste 20 de conturi pe care le puteti analiza aici, in declaratia sa de avere. Declara ca detine 14,165,634 la Fondul Proprietatea. La un calcul simplu valoarea ar ajunge la aproximativ 2,5 - 3 milioane euro.

Busoi a fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari si a fost implicat in dosarul baronului de Mehedinti - Adrian Duicu, fiind interceptat pe 18 iunie 2013. Cei doi s-au intalnit in noiembrie 2013 in Bucuresti, iar pe noul buget al CNAS, doar Bucurestiul primea mai multi bani la Casa de Asigurari decat Mehedinti. Puteti citi detaliile aici.

Busoi mai are si o alta „calitate“. E sustinut intens in candidatura sa de un patron al unui trust media, nascut ca si el in Drobeta Turnu Severin. Patron care a sustinut intens si candidatura lui Iohannis la presedintie, a avut un razboi intens cu Victor Ponta, iar acum a devenit si sustinator al lui Dacian Ciolos.

Adevaratele intrebari

Problema lui Andrei Baciu nu a fost cariera sa de model de lenjerie intima, ci aparitia lui neasteptata, de nicaieri, fara a-l recomanda rezultatele profesionale. Iata cateva intrebari tardive.

1. Unde l-a gasit Dacian Ciolos pe Andrei Baciu?
2. Cine si de ce l-a recomandat pe doctorul rezident Andrei Baciu?
3. Care sunt competentele si ideile pe care le aducea Andrei Baciu la Ministerul Sanatatii?
4. De ce nu a avut guvernul o strategie de comunicare transparenta, in care sa explice fiecare numire si sa reactioneze mai clar dupa „controversele“ de pe Facebook?
5. Daca doctorul Patriciu Achimas a fost propus la cateva ore dupa numirea lui Andrei Baciu, deci exista ca varianta de rezerva, de ce nu s-a luat din start in calcul numirea lui, deoarece il recomandau experienta si rezultatele profesionale?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri