Numarul aplicarilor la joburi trimise prin aplicatia BestJobs.ro de pe dispozitive mobile a trecut pragul de 300.000 in luna septembrie 2014, in crestere cu 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Astfel, in septembrie 2014 s-au inregistrat 301.379 de aplicari la joburile de pe BestJobs de pe smartphones sau tablete conectate la Internet. Romanii aplica la joburi de pe mobil in timpul saptamanii, in contextul in care varful activitatii se inregistreaza in zilele de marti, cand se trimit peste 15.000 de aplicari. Comparativ, cei care isi cauta un job de pe desktop sunt mai activi in week-end, cu precadere sambata.

In acelasi timp, numarul sesiunilor de pe un computer sau laptop a urcat in intervalul mentionat anterior cu doar 9,5%, un ritm mult mai scazut fata de anii trecuti.

Noile date arata ca piata de recrutare din Romania se aliniaza tendintelor internationale, sprijinita de cresterea vanzarilor de smartphone-uri. Estimativ, pana la finalul lui 2014 vor fi vandute peste 2 milioane de unitati, conform unor date Google publicate anterior, dupa ce in 2013 s-au vandut 1.500.000 de smartphone-uri, o crestere de 100% fata de 2012.

Mai mult, rata de penetrare a smartphone-urilor in Romania este de 28% din totalul populatiei, iar estimarile din domeniu arata ca aceasta va urca pana la 55% in 2018, potrivit unui studiu PwC. La nivel european, rata utilizatorilor unici de telefoane mobile este de 78%.

Sursa foto: Tanara care foloseste tableta/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri