Un spatiu colorat in care ideile pot umbla liber. Cum arata Timisoara Startup Hub, locul in care se incurajeaza inovatia.

Timisoara Startup Hub are o suprafata de 325 de mp si poate oferi 37 de desk-uri/locuri de munca permanente intr-o configuratie open floor, asa am putea descrie prin cateva cifre spatiul din cladirea de birouri City Business Centre. Timisoara Startup Hub este un proiect initiat de Ovidiu Sandor si coordonat de Radu Ticiu.

"Incurajam destul de mult conceptul de open floor deoarece creste foarte multe interactivitatea si schimbul de idei, ceea ce, intr-un mediu creativ si cu oameni implicati in businessuri din industrii inovative (cu precadere IT, dar targetam de asemenea design sau, de ce nu marketing?) poate duce la nasterea de noi idei si oportunitati de explorat. Sunt prevazute, totusi, si spatii relativ izolate pentru discutii in grupuri mici de 2-8 persoane, de tipul unor cabine, colorate si echipate cu canapele si masute. Exista si o mini-sala de sedinte, separata de restul spatiului prin pereti din elemente de mobilier", a povestit Sandor.

Timisoara Startup Hub este situat in Cladirea D (inaugurata in noiembrie 2012) din cadrul City Business Centre, birouri dezvoltate tot de Sandor. Complexul de birouri este localizat in apropierea Pietei 700, fiind practic amplasat la o distanta de cateva minute de mers pe jos de centrul orasului si principalele institutii. Zona e de asemenea bine deservita de mijloacele de transport in comun (tramvai, autobuz, troleibuz), Piata 700 fiind unul din nucleele importante ale Timisoarei. Principalii chiriasi sunt: Alcatel-Lucent, Wipro, Autoliv, SAP sau Visma.

Startup Hub a fost deschis in iarna lui 2012. In prezent, in Startup Hub functioneaza permanent un numar de 7 startup-uri, in care sunt implicate circa 12 persoane. Saptamanal, Startup Hubul organizeaza activitati indreptate in special catre comunitatile de IT din Timisoara care aduna zeci, uneori sute de participanti. Spre exemplu, recent a avut loc Startup Kids, cu peste 200 de participanti.

Pe langa spatiile informale de intalnire din interiorul Hubului, pot fi utilizate in conditii preferentiale salile de sedinte de 18-20 de locuri, respectiv salile de conferinte de 40-220 de locuri din cadrul centrului de conferinte din City Business Centre, localizat in aceeasi cladire D.

Startup Hub detine un spatiu de luat masa, complet echipat, care se poate transforma intr-o mini sala de intalnire, situata la intrarea in incinta. Nu lispesc niciodata cosul de fructe proaspete si croissantele sau produsele de patiserie. In CBC functioneaza de asemenea o cantina cu o capacitate mare, o cafenea, o patiserie si un restaurant business. Zona, de asemenea, e la cateva minute de mers pe jos de Piata Unirii, unde se gasesc cateva zeci de localuri in care se poate lua masa.

Complexul de birouri dispune de propria parcare subterana, nu exista locuri alocate a priori pentru utilizatorii Startup Hub. Locurile de parcare pot fi contractate in relatie directa cu administratia City Business Centre.

Startup Hub este un spatiu de co-working in care au loc frecvent si evenimente ale ecosistemului antreprenorial tehnic din Timisoara. Din decembrie 2012 au avut loc circa 25 de evenimente organizate sau co-organizate de catre Startup Hub, acesta fiind deja general recunoscut ca si centru al ecosistemului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri