Petrom ofera 100.000 de euro prin "Scoala lui Andrei", o competitie de proiecte pentru elevii si profesorii din invatamantul primar si cel gimnazial, aflata la a sasea editie. La finalul concursului, vor fi alese 10 echipe castigatoare care vor primi finantare pentru implementarea ideilor lor de afaceri.

Sebi Nastasache, elev la Scoala cu clasele I-VIII Scortoasa, judetul Buzau, este unul dintre castigatorii competitiei. Elevul a dezvoltat o mica afacere cu icoane pictate de el pe care ulterior le vindea turistilor de la Vulcanii Noroiosi. Afacerea lui a stat la baza proiectului "Fii mai bun, ajuta semenii", cu care scoala sa a castigat o finantare de 5.000 de euro de la Petrom.

"Eu spusesem la scoala ca vand icoane la vulcani si ne-am gandit sa includem aceasta afacere a mea in proiect. Ne-am pus toti mintea la contributie si a iesit un mare proiect. Exista «nu vreau», dar «nu pot» nu exista", spune Sebi Nastasache.

"Am descoperit intamplator ca el are o mica afacere, de aici a pornit si ideea noastra cu proiectul. De la Sebi am invatat acest spirit antreprenorial", povesteste Daniela Pasare, diriginta lui Sebi.

Pentru a intra in cursa pentru cei 100.000 de euro, trebuie sa va inscrieti proiectele pana pe 14 mai pe www.taraluiandrei.ro, sectiunea Scoala lui Andrei. Elevii si cadrele didactice se pot inscrie intr-o singura echipa, iar inscrierea este facuta de catre unul dintre cadrele didactice.

"Scoala lui Andrei ne-a aratat ca, oricat de mic ai fi, se poate sa ai idei mari. Anul trecut a fost o premiera in istoria programului nostru, prin accentul pus pe educatia antreprenoriala, iar rezultatele au fost pe masura: ideile celor mici s-au transformat in proiecte sustenabile in comunitatile Petrom", spune Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom.

Echipele semifinaliste vor participa la Tabara din Tara lui Andrei in perioada iulie-august, in limita a 400 de locuri. Cadrele didactice coordonatoare vor participa la cursuri in domeniul antreprenorial, acreditate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari si vor primi consultanta pentru dezvoltarea proiectului. Elevii participanti vor beneficia de ateliere non-formale de educatie antreprenoriala.

Evaluarea va fi facuta de un catre un juriu de specialitate. Cele 10 echipe castigatoare vor fi anuntate pe site-ul www.taraluiandrei.ro, sectiunea Scoala lui Andrei, in luna septembrie si vor primi cate o finantare de 5.000 de euro pentru implementarea proiectelor si laptopuri pentru cadrele didactice coordonatoare.

In plus, primele 20 de echipe (cate zece pentru fiecare ciclu de invatamant) vor primi kit-uri multimedia pentru scoala (videoproiector, laptop, ecran de proiectie). Toate echipele care au inscris proiecte eligibile vor fi premiate cu kit-uri educationale pentru scoala, iar cadrele didactice vor beneficia de diplome recunoscute de catre organizator si Ministerul Educatiei Nationale.

In 2013, peste 28.500 de elevi si 1.900 de profesori s-au implicat in Scoala lui Andrei, iar 38 de proiecte au fost implementate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri