Cu o conexiune la Internet puteti sa platiti, in prezent, credite ipotecare, scolarizarea copiilor dumneavoastra, sau chiar sa va rezervati o vacanta asa cum ati visat. Acum, nu este nevoie sa va faceti griji ca trebuie sa fiti un maestru in tehnologie pentru a va deschide o afacere online.
O afacere online de tip part time ar trebui sa fie foarte usor de inceput, mai ales pentru ca nu necesita neaparat o expertiza tehnica sau foarte mult timp si bani investiti, ci, din contra, se poate intretine foarte usor, cu doar cateva ore alocate saptamanal, si poate aduce, in schimb, un grad mare de succes.

Exista, totusi, un criteriu important de care trebuie sa tineti cont atunci cand incepeti o astfel de afacere – ea trebuie sa vi se potriveasca! Exista mai multe sanse sa ajungeti sa aveti un business de succes daca faceti ceva interesant si distractiv, pe placul dumneavoastra.

Luand in considerare cele spuse mai sus, iata cinci dintre cele mai bune idei de afaceri online cu care va puteti umple intr-un mod profitabil timpul liber, propuse de Entrepreneur.com.

1. Marketing informational

Traim in era informationala, iar Internetul este mediul ideal de comunicare, prin care poti ajunge sa dai know-how-ul pe care il ai pe bani. Stiti care sunt cele mai bune tactici de pescuit sau care sunt secretele pentru o casnicie reusita ? Sau stiti sa cantati la chitara ori sa faceti cele mai apetisante mancaruri ?

Inainte de a incepe o afacere, ganditi-va la cariera pe care o aveti, la interesele si pasiunile dumneavoastra. Aproape tot ceea ce stiti in plus fata de altii poate fi transformat intr-o sursa sigura de venit si, tocmai de aceea, nu trebuie sa va faceti griji ca nu sunteti un expert.

Cu toate acestea, daca nu credeti ca stiti tot ceea ce trebuie sa stiti despre un anumit lucru pentru ca altii sa plateasca pentru acesta, atunci puteti sa angajati un specialist care sa furnizeze toate informatiile necesare publicului dumeavostra. Este ca si cum ati intervieva un medic veterinar despre cum se dreseaza un caine, iar acesta v-ar raspunde si v-ar oferi, astfel, toate informatiile din care puteti face bani.

2. eBay

eBay este una din cele mai mari piete online din lume, ceea ce face ca afacerile incepute cu un cont pe acest site sa fie cele mai simple si de succes businessuri. Cu eBay, puteti castiga bani in doar cateva ore de cand v-ati lansat contul.

Cei mai multi incep prin a-si vinde lucrurile personale vechi, care zac prin garajele caselor lor. Aceasta abordare este buna, insa ce veti face dupa ce nu veti mai avea ce sa vindeti? Daca doriti sa creati un business pe eBay care sa nu va manance tot timpul si sa necesite un efort foarte mare, atunci trebuie sa va eficientizati produsele, pentru a le putea vinde si revinde.

Spre deosebire de marketingul informational, aceasta afacere necesita lucrul cu bunuri si produse fizice.

3. Marketingul afiliat

Aceasta afacere poate fi una din cele mai lenese metode de a face bani, fiindca nu necesita detinerea unor produse, realizarea unor vanzari sau interactiunea cu anumiti clienti.

Marketingul afiliat este o afacere de referinta sau de recomandare. Practic, puteti fi platit printr-un anume comision doar pentru ca trimiteti persoanele interesate de anumite produse/servicii catre site-urile sau catre furnizorii potriviti.

Unii oameni aleg sa se afilieze in functie de plata comisioanelor si, cu siguranta, aceasta este o optiune viabila. Majoritatea oamenilor aleg sa lucreze cu produsele sau marfurile de care sunt pasionati, pentru ca intreg procesul sa fie mai amuzant si mai interesant.

4. Blogging-ul

Aceasta afacere este buna pentru oamenii care se bucura sa comunice despre un anumit subiect. Desi blogul ar putea fi unul cu continut personal, a scrie despre un anumit subiect poate fi o sansa in plus pentru a inregistra un succes finaciar.

Gama de subiecte care pot fi atinse este, practic, nelimitata, iar oamenii care citesc un blog o fac pentru ca respectivul jurnal are de spus ceva cu adevarat interesant. Odata ce blogul incepe sa aiba audienta si, implicit, trafic, poate deveni o sursa de venit.

5. Yahoo! Store

Aceasta afacere este similara celei cu eBay, in sensul ca Yahoo! Store este o piata de dimensiuni gigantice, un magazin in adevaratul sens al cuvantului. Este ca si cum ati avea o piata de desfacere, numai ca nu trebuie sa va ganditi la chirie, angajati sau la alte cheltuieli adiacente.

Majoritatea oamenilor considera ca este foarte greu sa deschizi un magazin virtual, insa nimic nu ar putea fi mai departe de adevar. Cel mai bun mod de a va asigura succesul este sa cercetati ce produse sunt dorite in special de consumatori. Ideea este sa corelati nevoile potentialilor clienti cu pasiunile dumneavostra.

Apoi, urmeaza sarcina de a gasi dreptul de sursa a produselor respective, astfel incat sa le puteti adauga in contul dumneavostra de Yahoo! Store. In cele mai multe cazuri, veti avea posibilitatea de a adauga poze si descrieri produselor pe care le vindeti, direct de la surse.

Acestea au fost cele cinci idei perfecte de afaceri online part time propuse de Entrepreneur.com. Desi acestea se pot plia cu mult mai greu pe piata romaneasca, totusi, ele merita luate in considerare atunci cand vreti sa porniti un business in mediul online.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri