Producatorul de masini electrice Tesla a prezentat o serie de noi produse energetice, inclusiv doua baterii de perete - Powerwall, care vor fi vandute pentru a fi utilizate in casele consumatorilor, scrie money.cnn.com.

Bateria litiu-ion reincarcabila "Powerwall" este proiectata pentru a fi montata pe perete si conectata la reteaua electrica locala. Livrarile vor incepe la sfarsitul verii, iar preturile sunt de 3.500 de dolari pentru 10kWh si 3.000 de dolari pentru 7kWh.

Bateria pentru casa se poate incarca peste noapte, atunci cand companiile de energie au o taxa mai redusa pentru energia electrica, iar in timpul zilei pot alimenta toata casa. Noua baterie va reduce facturile electrice ale consumatorilor cu 25%.

Tesla a anuntat, de asemenea, un sistem de stocare a energiei pentru intreprinderi, precum si un sistem de scara larga pentru utilizarea de catre utilitati. Cand vor fi cuplate la energie solara, bateriile vor ajuta la accelerarea trecerii de la combustibilii fosili, a spus Elon Musk, CEO-ul Tesla. Actiuni Tesla au crescut cu 20% in ultima luna intrucat investitorii au speculat potentialul de piata.

Urmatoarea miscare a Tesla Motors: conducerea autonomaTesla Powerwall

Tesla Motors vrea sa aduca masinilor sale electrice optiunea de condus autonom din aceasta vara, insa debutul unui astfel de autoturism inaintea rivalilor precum Google va fi un test pentru problemele juridice inca nereglementate. Introducerea masinilor fara sofer care utilizeaza frane automate cand senzorii detecteaza obstacole, sau mentinerea benzii de rulare, cand conducatorul auto nu este atent ar putea scadea numarul de accidente cu masini, spun americanii de la Insurance Information Institute.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri