Autonom Rent-a-Car, numarul 1 pe piata de servicii de inchiriere de masini din Romania, cu o flota de peste 2.000 de autoturisme, vrea sa se extinda in regiune, iar primul centru l-a deschis pe Aeroportul din Budapesta.

"Piata din Ungaria este una mult mai mare ca in Romania si, ce ni se pare la prima vedere, este ca firmele locale sunt destul de rigide si, prin urmare, noi credem ca putem veni cu o flexibilitate mai mare in servicii. Avem un centru de inchirieri masini pe Aeroportul din Budapesta”, a a declarat intr-un interviu pentru wall-street.ro, Marius Stefan, general manager si co-fondator al Autonom Rent-a-Car.

Companiile de inchirieri auto din Ungaria nu se duc catre clienti ci asteapta ca ei sa vina la centrele de inchiriere. „La noi nu prea vine lumea la ghiseu, ci mergem noi catre ei!”. Deocamdata insa, in Ungaria este un experiment, insa un pas important – romanii care inchiriaza o masina din Romania, o pot lasa la centrul din Budapesta. Pregatirea pentru intrarea in Ungaria a durat circa doi ani de zile.Mercedes-Benz Clasa V

Partea dificila a fost cea legata de oameni si mai putin de logistica. "Am stat de vorba cu multi antreprenori romani care s-au extins in afara si majoritatea au esuat! De la ei am invatat cele mai interesante lectii. Apoi am stat de vorba cu antreprenori din toata lumea si i-am intrebat care sunt lucrurile importante din a gestiona o afacere peste hotare. Si atunci, am recrutat un manager din Budapesta la inceputul anului trecut, l-am adus in Oradea, a lucrat mai mult de sase luni in Oradea, pentru a intelege toate procesele si sa se obisnuiasca complet cu noi. Una este sa aduci un om sa stea alaturi de echipa mai multe luni, alta este sa ii dai doar sa citeasca un catastif de reguli! Apoi, s-a intors la Budapesta, stiind exact cum sta treaba”, mai spune Marius Stefan.

Pretul de inchiriere al unei masini in cazul Autonom porneste de la 20 de euro/zi, putand urca la peste 70-80 de euro/zi in cazul masinilor mai luxoase. Autonom Rent-a-Car este cea mai mare firma de inchirieri masini din Romania, avand o acoperire nationala de 37 de centre in 25 de orase si un parc auto de peste 2.000 de autoturisme noi.

Pe larg intalnirea cu antreprenorul o puteti citi in Interviu mobil: Isi ia 3 luni concediu, nu ii suna telefonul din trei in trei minute si este lider de piata.

Fotografii realizate de fotograful profesionist Victor Dragos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri