Tot mai multi turisti straini aleg sa vina in Bucuresti, iar segmentul leisure (turisti veniti in vacanta - n.red) prinde din ce in ce mai mult contur, a declarat pentru wall-street.ro Calin Ile, director general al hotelului Ibis Gara de Nord din Capitala.

"Bucurestiul isi confirma cresterea pe care a inceput-o in urma cu 2-3 ani de a atrage turisti straini si pe partea de leisure, deci isi creste atractivitatea nu doar pe segmentul de business", a spus Ile.

Potrivit acestuia, numarul turistilor straini din Bucuresti va creste anul acesta la 950.000 de persoane, in crestere de la 860.000 de turisti straini in 2014.

"Cifrele sunt inca foarte mici, insa important este ca segmentul leisure creste. Ponderea pana acum 2-3 ani era 80% business, acum a scazut la 70% si segmentul leisure a crescut la 30%", a aratat directorul general al Ibis Gara de Nord.

El a adaugat ca turistii aleg Bucurestiul pentru viata de noapte, dar si pentru cultura si preturi scazute fata de alte destinatii europene.

Managerul a aratat ca in hotelurile Ibis 50% dintre turistii straini vin pentru relaxare.

Ibis, parte din grupul Accor, este cea mai mare retea hoteliera economy din Europa, iar in Romania opereaza patru hoteluri de 3***: doua in Bucuresti si cate unul in Constanta si Sibiu. In total, cele patru hoteluri Ibis din Romania au 760 de camere, astfel: 250 de camere la Ibis Bucuresti Gara de Nord, 161 de camere la Ibis Bucuresti Palatul Parlamentului, 154 de camere la Ibis Constanta si 195 camere la Ibis Sibiu. Cele 4 hoteluri Ibis au 24 de sali de conferinte si seminarii, cu un total de pana la 1.650 de locuri. Cele patru hoteluri Ibis au 235 de angajati in Romania.

Citeste mai multe in materialul Interviu mobil cu managerul care la 25 de ani avea 200 de oameni in subordine: bucurestenii trebuie sa fie primii promotori ai orasului lor

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri