Femeile incep sa ocupe pozitii de conducere in companii, un trend accentuat in strainatate, dar in crestere si in Romania. Asa ca ele astfel motive sa faca un MBA pentru o cariera solida la varf. Care ar fi avantajele lor daca se inscriu la un MBA?

1. Va pregateste sa conduceti ca un barbat

Scolile de business va invata sa va sustineti punctele de vedere, sa va aparati pozitia si, probabil cel mai important, sa nu clacati cand sunteti provocate. Va veti perfectiona abilitatile care va vor ajuta in concurenta cu barbatii si care va vor face sa fiti confortabile si sigure pe voi in functia de conducere, chiar daca sunteti depasite ca numar de barbati, potrivit Forbes.com.

2. Va ridica nivelul de confort fata de riscuri

Scoala de afaceri va invata ca riscul este constant si inevitabil. Pe masura ce invatati sa castigati pariurile in cazul unor anumite propuneri, in companie sau in lansarea unor start-up-uri, invatati sa castigati pariurile si cu voi insiva. De asemenea, va veti simti mult mai increzatoare pentru a va asuma riscuri.

3. Va reduce viciul de a fi perfectioniste

La o scoala de business invatati ca abilitatea de a influenta este mult mai importanta decat abilitatea de a face anumite lucruri doar pentru ca asa vi se pare ca arata perfect. In realitate, pentru nimeni nu conteaza detaliile personale intr-un proiect de echipa. Scoala de business este locul in care veti intelege ca este important sa renuntati la gandirea perfectionista si inveti ca sa reusesti sa faci ceva este mai mult decat perfect. Veti deveni rapide si agile in munca de zi cu zi si in a atinge obiective, fara sa sacrificati calitatea muncii.

4. Va ajuta sa faceti fata intr-un mediu competitiv

La un program de MBA invatati sa va zbateti sa ajungeti in top si ce trebuie sa faceti pentru a va motiva echipa. In plus, veti deveni mai bune comunicatoare, nu doar ca veti intelege sau veti invata sa analizati o problema pentru a gasi solutii.

Sursa foto: Femeie/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »


Setari Cookie-uri