MedLife anunta finalizarea tranzactiei de cumparare a pachetului de 100% de actiuni a diviziei de servicii medicale Polisano, companie din top 10 cei mai mari operatori de servicii medicale din Romania, ca urmare a aprobarii acesteia de catre Consiliul Concurentei.

Noua structura MedLife la nivelul regiunii Transilvania este reprezentata de 5 spitale mono si pluridisciplinare, 7 laboratoare de analize, 8 clinici de mari dimensiuni care integreaza si departamente performante de imagistica medicala, 2 maternitati si un centru de fertilizare in vitro.

“Din acest moment, MedLife devine lider detasat si la nivelul regiunii Transilvania, cu peste 60 milioane de euro cifra de afaceri numai in aceasta zona geografica si finalizeaza cu succes una dintre cele mai relevante si complexe actiuni de pe piata serviciilor medicale din Romania. Totodata, incheiem un ciclu de transformare a companiei intr-o organizatie nationala de anvergura ce poate acoperi multidisciplinar cea mai mare parte a serviciilor medicale de baza”, a mentionat Mihai Marcu, presedinte si CEO al MedLife.

Infiintat in anii ’90, Polisano este primul grup complet integrat din domeniul medical din Romania. Acesta include o serie de patru clinici cu laboratoare proprii situate in Bucuresti si Sibiu, dar si un spital privat – Spitalul European Polisano din Sibiu.

In aproximativ 25 ani de activitate, Polisano a deservit cca 2,1 milioane de pacienti atat in zona de retail, cat si in cea corporate. Compania are in prezent peste 500 de angajati si a inregistrat la nivelul anului 2016 o cifra de afaceri de cca 80 milioane lei.

MedLife a realizat prima achizitie in 2011 prin cumpararea pachetului majoritar din grupul de firme PDR Brasov. In cei 8 ani, compania a derulat 19 achizitii. Ultima achizitie anuntata a fost Solomed, un grup de clinici de servicii medicale prezente pe piata din Pitesti, Costesti si Curtea de Arges.

Consultantii MedLife in tranzactia Polisano au fost TaxHouse pe partea de consultanta fiscala si Dima&Asociatii pe partea de consultanta juridica. Consultantii vanzatorului au fost PWC pe partea de consultanta in tranzactie si David&Baias pe partea de consultanta juridica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri