Profesia de medic nu poate fi comparata cu alte profesii. Numai un medic stie cat de greu este atunci cand un pacient si-a pierdut viata si cat de bine este atunci cand pacientul iese sanatos din spital. Florina Pinte, medic cardiolog AngioLife din cadrul sistemului medical MedLife, sustine ca pasiunea pentru medicina nu dispare cand medicul ajunge acasa si atunci el trebuie sa invete cum sa se detaseze de ceea il macina la spital pentru a putea profesa in continuare.

“Medicul are o meserie foarte frumoasa si daca se daruieste si isi doreste sa faca performanta, atunci nu mai poate spune ca face un sacrificiu, ci ca se daruieste celorlalti. Nu exista boala, exista bolnav. De fiecare data trebuie sa tratezi pacientul la singular. Trebuie sa vezi ce are, ce patologie asociata gasesti si cum il poti ajuta. Despre pacient este vorba, nu despre boala. La final, este o satisfactie imensa cand vezi ca dintr-un pacient te intalnesti cu un om sanatos, care vine la control si iti spune ca se simte bine”, spune dr. Florina Pinte, medic cardiolog AngioLife.

Motivatia de a fi medic cardiolog i-a aparut Florinei Pinte in liceu, cand tatal ei s-a imbolnavit de inima si a facut un infarct. Atunci a realizat ca vrea sa salveze oamenii si sa-i ajute sa-si imbunatateasca calitatea vietii.

“Propriu-zis, la ora actuala, prin investigatiile pe care le avem nu mai putem spune ca avem o medicina simpla precum o facea Hipocrat. Cand am inceput medicina nu aveam atatea modalitati de investigatie si nu cunosteam atat de multe. Daca atunci cand mi-am inceput cariera se vorbea de foarte putine proceduri interventionale, acum avem o multitudine de proceduri pe care le putem face si satisfactia vine exact din faptul ca esti obligat sa privesti pacientul, sa stii ce are si sa decizi ceea ce este cel mai bine pentru el si ce tip de procedura i se potriveste”, adauga medicul cardiolog.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri