“Medicul are o meserie foarte frumoasa si daca se daruieste si isi doreste sa faca performanta, atunci nu mai poate spune ca face un sacrificiu, ci ca se daruieste celorlalti. Nu exista boala, exista bolnav. De fiecare data trebuie sa tratezi pacientul la singular. Trebuie sa vezi ce are, ce patologie asociata gasesti si cum il poti ajuta. Despre pacient este vorba, nu despre boala. La final, este o satisfactie imensa cand vezi ca dintr-un pacient te intalnesti cu un om sanatos, care vine la control si iti spune ca se simte bine”, spune dr. Florina Pinte, medic cardiolog AngioLife.

Motivatia de a fi medic cardiolog i-a aparut Florinei Pinte in liceu, cand tatal ei s-a imbolnavit de inima si a facut un infarct. Atunci a realizat ca vrea sa salveze oamenii si sa-i ajute sa-si imbunatateasca calitatea vietii.

“Propriu-zis, la ora actuala, prin investigatiile pe care le avem nu mai putem spune ca avem o medicina simpla precum o facea Hipocrat. Cand am inceput medicina nu aveam atatea modalitati de investigatie si nu cunosteam atat de multe. Daca atunci cand mi-am inceput cariera se vorbea de foarte putine proceduri interventionale, acum avem o multitudine de proceduri pe care le putem face si satisfactia vine exact din faptul ca esti obligat sa privesti pacientul, sa stii ce are si sa decizi ceea ce este cel mai bine pentru el si ce tip de procedura i se potriveste”, adauga medicul cardiolog.