Ion Tiriac va investi peste 30 de milioane de euro in dezvoltarea unei baze sportive in Otopeni, unde omul de afaceri are circa 120 de hectare de teren.

In proiectul lui Ion Tiriac va fi si o gradinita sportiva de 50 de locuri, o sala polivalenta de 5.000 de locuri, 5 terenuri de tenis acoperite si 20 de terenuri descoperite, un stadion cu pista de atletism.

Prima constructie din complexul sportiv al lui Ion Tiriac, care se va intinde pe 20 de hectare si va fi gata in 2-3 ani, este patinoarul. Investitia pentru acesta este de 3,5 – 3,9 milioane euro si va fi inaugurat pe 14 sau 15 octombrie. La sfarsitul lunii septembrie vor incepe probele pe patinoarul de gheata. Accesul catre arenele sportive si utilitatile vor fi facute de Primaria Otopeni.

Patinoarul, construit pe o suprafata de 4.863 mp pe Strada Drumul Garii Odai, Otopeni, va avea 500 de locuri si va putea fi extins la 1.000 de locuri, daca va fi nevoie. In prezent, exista un autocar pentru a aduce copii din Bucuresti in Otopeni, iar ulterior vor mai fi disponibile inca patru – cinci. Patinoarul acoperit va functiona 11 luni pe an si va deservi si liga nationala de hockei. In acest spatiu, la etaj va fi si o sala pentru gimnastica.

Patinoar Ion Tiriac

Constructia patinoarului din Otopeni, singurul patinoar de la momentul curent din Bucuresti realizat 100% in urma unei investitii private, sustinut de Ion Tiriac si urmand a fi operat prin Fundatia Ion Tiriac, are ca scop incurajarea practicarii sportului in randul copiilor, tinerilor si sprijinirea echipelor sportive.

Accesul publicului si sportivilor de performanta la patinoar se va face separat, ambele categorii de vizitatori beneficiind de zone de vestiar dedicate, pentru a deservi concomitent cat mai multe persoane – 4 vestiare pentru echipele de hochei, 6 vestiare individuale pentru patinatori sportivi si un vestiar pentru publicul larg. Beneficiaza de o parcare de 70 de locuri, fiind asigurat accesul inclusiv pentru autocare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri