Ionut Budisteanu, elevul din Ramnicu Valcea care a iesit in evidenta datorita inventiilor sale, apare in ierarhia cu nominalizari a celor mai influenti adolescenti din 2013, publicat de revista Time.

Printre celelalte nominalizari se numara Malia Obama (15 ani), fiica presedintelui american Barack Obama, Dante de Blasio (16 ani), fiul noului primar al orasului New York, Bill de Blasio, cantaretul Justin Bieber (19 ani) si artista Lorde (17 ani).

“Fac totul cu pasiune si incerc mereu sa ma autodepasesc”, a declarat despre succesul sau, Ionut Budisteanu, elevul de 19 ani care a castigat premiul cel mare (Gordon E. Moore) la Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF 2013), una dintre cele mai importante competitii de stiinta si inginerie pentru liceeni din lume. Budisteanu a concurat cu un proiect intitulat “Utilizarea inteligentei artificiale pentru a crea o masina low-cost, fara sofer”, care are ca scop reducerea numarului de accidente rutiere. Lucrarea a fost realizata sub indrumarea profesorului Dan Milici.

Sfaturi pentru liceeni: Puneti pasiune in ceea ce faceti!

“Voi continua sa lucrez la proiectele mele de cercetare si sa invat pentru examenul de Bacalaureat. Muncesc mult, intre 12 si 14 ore pe zi, la proiectele mele. Ma simt norocos ca pot fructifica acest efort de timp si resurse, castigand premii. Sfatul meu pentru liceenii interesati de inteligenta artificiala si care doresc sa participe la Intel ISEF este sa puna pasiune in ceea ce fac. Acesta este secretul meu, fac totul cu pasiune si incerc mereu sa ma autodepasesc”, a spus tanarul.

Tanarul a castigat cel mai important premiu al competitiei, Gordon E. Moore, in valoare de 75.000 dolari si alte patru premii, a caror valoare cumulata este de 14.000 dolari. Astfel, premiile castigate de Ionut Budisteanu in cadrul al Intel ISEF 2013 valoreaza 89.000 dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri