Chirii cladiri de birouri

Potrivit datelor Esop, in general, nivelul chiriilor a fost relativ constant in cursul primului semestru. Au existat variatii sub 5-7%, in sensul scaderii, punctual in zona Pipera si in partea de sud, pe fondul ofertei ridicate, respectiv a cererii scazute pentru aceste zone. Pe segmentul spatiilor in centre de afaceri, atunci cand s-au inregistrat usoare reduceri, acestea au fost doar pe segmentul spatiilor de clasa B sau C.

Chirii vile

Citeste si:

In ceea ce priveste spatiile in vile, pe acest segment chiriile s-au mentinut de asemenea relativ stabile. Mici variatii s-au inregistrat doar in anumite zone, astfel: in zona de centru nord si in zona ultracentrala, s-au inregistrat usoare cresteri de 2% pana la 5%, iar in zonele de est si de sud, au avut loc usoare scaderi, in marje similare, spun oficialii Esop, care au precizat ca in primul semestru al acestui an cererea a fost cu circa 8% mai ridicata fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„Estimam ca in ansamblul pietei chiriile se vor mentine, evolutii usor ascendente sau descendente inregistrandu-se doar in anumite zone si pe anumite categorii de cladiri de birouri”, au declarat reprezentantii Esop.