Modificarile fiscale ar putea duce la o amanarea a tranzactiilor negociate in acest an pentru inceputul anului viitor, a declarat Andrei Botis, managing partner al NAI Romania.

Andrei Botis, managing partner al NAI Romania, a vorbit in cadrul Wall-Street 360 despre piata imobiliara si impactul pe care noul cod fiscal il are asupra tranzactiilor.

  • Anul acesta s-a simtit o confirmare a prognozelor din anii anterior. Piata a avut o crestere moderata atat ca numar de tranzactii, cat si ca interes
  • Pana la finalul anului va fi curioasa evolutia pentru ca avem si modificari fiscale ce vor intra in vigoare din 2016 ceea ce ar putea duce la o amanare a tranzactiilor care au fost incepute in acest an. Cea mai semnificativa modificare a Codului Fiscal cu impact direct este revenirea la taxarea inversa in tranzactiile imobiliare. Apoi sunt si diminuarea TVA si cresterea plafonului TVA 5% la 450.000 lei. Toate aceste masuri pot duce la amanari, asa ca ne putem astepta la un inceput de an viitor foarte fructuos.
  • Efervescenta va fi in crestere pe piata imobiliara
  • Segmentul industrial continua sa inregistreze cresteri si anul acesta s-au materializat si cateva mari tranzactii, iar acesti investitori au asteptat un moment prielnic. La fel cum in industrial s-a materializat acest lucru, sunt convins ca mai sunt fonduri care asteapta oportunitati si pe alte segmente de piata.
  • Segmentul de office va continua sa creasca, avem proiecte mari in derulare. Avem in acest an si cateva tranzactii de investments care nu sunt generate de cei mai activi jucatori din ultimii ani. A fost o extindere a interesului si anul viitor sunt convins ca plaja de investitori va fi si mai larga
  • In ceea ce priveste piata rezidentiala, aici avem nevoie de jucatori mari, de talia Adama, pentru ca piata este inca dominata de jucatorii mici, pentru ca nivelul cererii nu poate fi acoperit doar de acesti jucatori mici.
  • Sunt convins ca in urmatoarea perioada vor fi proiecte mari rezidentiale dezvoltate de companii mari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri