Peste 56% din respondentii unui sondaj realizat de wall-street.ro spun ca au in plan noi investitii in proiecte rezidentiale in urmatoarele 12 luni, in timp ce 37,5% inca analizeaza piata si doar 6% spun ca nu au in plan investitii noi.

La sondajul wall-street.ro au raspuns circa 20 de dezvoltatori de dimensiuni medii si mari. Cei mai multi cu investitii in birouri sau portofolii mixte. Aproape jumatate din respondenti au in derulare investitii de peste 50 mil. euro. 37,5% din respondentii care au in plan noi investitii spun ca vor sa dezvolte proiecte rezidentiale, iar restul, in procente relativ similare, spun ca au in plan investitii in proiecte logistice, de retail si de birouri.

Cei mai multi vor investi in Bucuresti si imprejurimi, 77%, ceilalti investitori mentionand ca investitiile vor fi in Iasi si Cluj. In Bucuresti, majoritatea isi concentreaza investitii in nord, 33,3%, si vest, 26,7%.

In ceea ce priveste evolutia lucrarilor de infrastructura, majoriatea dezvoltatorilor sunt sceptici si nu cred ca va fi o imbunatatire vizibila in urmatorul an.

Cat despre finantare, cei mai multi investitori, iau in calcul fondurile proprii si finantarea bancara.

25% din respondenti au spus ca au in plan vanzari de active in urmatoarele 12 luni, in timp ce 37,5% spun ca din contra intentioneaza sa cumpere noi active. In ceea ce priveste oportunitatile de investitii in piata locala de real estate, 44,8% din respondenti spun ca sunt oportunitati destul de multe.

In ceea ce priveste activitatea de constructie, circa 75% din respondenti spun ca va creste in urmatoarele 12 luni.

47,1% din respondenti spun ca ar investi intr-un certificat verde, in timp ce peste 35% spun ca nu ar investi intr-o certificare. Circa 53% spun ca ar investi intr-o certificare pentru a fi in linie cu standardele de eficienta energetica, in timp ce aproape 12% spun ca ar face investitia pentru a atrage noi chiriasi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri