Dan Iliescu, CEO-ul CIT Grup - companie care comercializeaza sisteme de calcul si componente IT noi, dar si second-hand sau reconditionate - se declara foarte dezamagit de smartphone-urile celor de la Apple, dupa ce a schimbat nu mai putin de trei astfel de dispozitive in ultimul an. Afla care sunt pasiunile high-tech ale managerului roman.
Bateria, semnalul si ecranul sunt principalele probleme cu care Dan Iliescu s-a confruntat in utilizarea telefoanelor de la Apple.

„In primul rand m-au dezamagit din punct de vedere al duratei bateriei - 80% din timp fiind nevoit sa am un incarcator la mine. In plus, am avut neplaceri cu pierderea semnalului pana la aparitia de diverse pete pe ecran”, explica managerul CIT Grup.

Chiar si asa, managerului roman ii este foarte greu sa se desparta de telefonul sau - un iPhone 4S.

"Ma ajuta sa fiu in permanenta la curent cu activitatea din companie, indiferent unde sunt. Il utilizez atat pentru functia de baza – apeluri, cat si pentru primire si trimitere e-mailuri, chat, GPS, aparat foto, conectare la motoarele de cautare”.

La birou foloseste un laptop HP Elitebook din gama business, despre care spune ca e foarte multumit. “Apreciez la acest model, in mod deosebit, tastatura numerica - care ma ajuta foarte mult la calcule - si ledul cu care este iluminata tastatura si care ma ajuta sa pot lucra pe el chiar si in conditii de intuneric”.

Afla si Cine sunt si cati bani fac proprietarii primului magazin IT discount din Romania

Laptopul HP l-a cumparat chiar de pe propriul site.

“Are un procesor i7, conectivitate foarte buna, tastatura numerica si multe altele. Sunt atras de modelele business, la care urmaresc sa fie functionabile pe termen lung si bineinteles sa imi ofere functiile de care am nevoie”, sustine Dan Iliescu.

Radu Georgescu si Ovidiu Sandor, doi dintre managerii pe care ii admira

Dan Iliescu sustine ca nu are un manager favorit, dar sunt cativa pe care ii admira.
“Din Romania ii admir pe Radu Georgescu - pentru ca a reusit sa isi duca afacerea peste granite si sa aiba succes international si Ovidiu Sandor - pentru ca a creat ceva inovator in Timisoara".

Din strainatate ii admira pe Steve Jobs, Eric Schmidt si Larry Page pentru ca au luptat pentru a-si indeplini visurile desi toti din jurul lor spuneau ca ceea ce fac este o nebunie, ca nu se poate.

"Pe ei ii admir pentru ca au creat industrii noi, au inovat, au schimbat lumea. Consider ca este foarte important sa invatam de la managerii din afara, insa mai aproape de noi si de problemele pe care le intampinam sunt managerii romani, iar aceia care reusesc sa aiba succes pe plan international se bucura de toata admiratia mea”, spune managerul.

„Inovatia in domeniu tine de responsabilitatea fata de mediu”

Inovatia in domeniul IT nu se va opri niciodata si tine intr-o foarte mare masura si de responsabilitatea fata de mediu, este de parere Iliescu. “Este important sa intelegem ca inovatia nu consta doar in crearea de noi tehnologii, ci si in identificarea de moduri creative de a reutiliza si reintroduce in circuitul economic produse care au mai fost folosite”.

Alegem pe baza aspectului, dar uitam de „savoare si continut”

Managerul roman crede ca inovatia este singurul mod de a evolua, insa inovatie nu inseamna intodeauna „ceva mai nou” , ci poate fi si ceva „mai altfel”

„Mai nou alegem rosiile pe baza aspectului si a standardului la care au fost crescute si uitam de savoare si continutul nutritiv, de rosiile din gradina bunicii. La fel se intampla si in tehnologie, alegem echipamente pentru ca sunt de ultima generatie, pentru ca sunt la moda, dar de fapt nu le utilizam pentru functiile pe care le au si nici macar nu avem nevoie de acele functii”, explica Iliescu.

Prefera discutiile fata in fata si nu este un impatimit al retelelor de socializare

Seful CIT Grup foloseste internetul in special pentru a se informa, si foarte putin pentru retele de socializare.

“Am cont pe LinkedIn si Facebook si m-au ajutat deoarece permit un advertising foarte targetat si o comunicare foarte directa. Insa pe plan personal, sunt mai putin activ, prefer sa fiu discret cu viata personala si urmaresc sa postez si sa comunic informatii legate de articole sau evenimente care pot sa fie utile celor care ma urmaresc”, spune Dan Iliescu, pentru wall-street.ro.

Cand vine vorba folosirea de internetului pentru afaceri, Dan Iliescu sustine ca prefera discutiile fata in fata, in locul celor online.
“Sunt mai eficiente si prezinta avantajul de a vedea reactiile nonverbale, insa cum nu intodeauna este posibil sa ma vad cu interlocutorul folosesc apeluri telefonice, iar din exterior apeluri prin serviciile de chat online. Pe viitor intentionez sa le folosesc pentru a comunica cu oameni cu care am interese comune: business, IT, dezvoltare persoanala. Mi-am dat seama ca imi mananca foarte mult din timp si am decis sa le acord din ce in ce mai putina atentie”, explica managerul CIT Grup.

Dan Iliescu (29 de ani) este fondatorul primului magazin IT Discount din Romania, o afacere pe care a pornit-o in 2002 pentru a oferi o alternativa la ceea ce ofereau gigantii acelor vremuri, companii precum UltraPro Computers, Flamingo sau Best Computers.

Compania timisoareana, care in prezent are 13 angajati, comercializeaza atat laptopuri, calculatoare desktop, statii de lucru dar si componente, periferice si conectica PC.

Din vanzarea echipamentelor IT, timisorenii de la CIT Group au realizat anul trecut o cifra de afaceri de 1,9 milioane de euro.

Citeste si: Zgomotos, dar cu potential: HP XW6600 Workstation - Refurbished [REVIEW]

Profil IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadgeturi impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT. Cititi aici mai multe intervuri din rubrica Profil IT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profil IT »



Setari Cookie-uri