Incepand din 2011, Alexandru Stanean ocupa pozitia de director general adjunct in cadrul Plastsistem, unul din cei mai mari producatori de panouri termoizolante cu spuma poliuretanica din Romania. Aflati care sunt pasiunile sale in materie de gadget-uri, internet si tehnologie.
Alexandru Stanean (foto) este de parere ca domeniul tehnologic se afla intr-o continua evolutie si spune ca pentru acesta numai “cerul poate fi limita”.

“Dupa cate noi tehnologii am observat in ultimii ani si modul in care acest domeniu a evoluat, nu cred ca exista punct finit In IT si tehnologie .«The sky is the limit!» (cerul este limita - n.red.)”, spune pentru wall-street.ro, managerul roman.

Pasionat de tehnologie, Stanean sustine ca are intotdeauna la indemana doua gadget-uri de care nu se poate desparti. Este vorba despre un iPhone si recent achizitionata tableta iPad. „Am optat pentru produse Apple deoarece au o interfata extrem de intuitiva, iar timpul de raspuns la comenzi este mult mai bun decat in cazul altor device-uri. Mai mult decat atat, sunt adeptul upgrade-urilor de tehnologie”, mai spune directorul adjunct Plastsistem.

Asteptarile pe care managerul le are de la un smartphone tin in primul rand de posibilitatea de a-l sincroniza cu diferite aplicatii, de a naviga usor pe internet, dar si ca acesta sa dispuna de o autonomie decenta.

„Foarte important pentru un smartphone este sa se sincronizeze optim cu Microsoft Exchange Server, Outlook sau alte aplicatii, sa asigure navigarea cu usurinta si rapiditate pe internet, sa aiba autonomie si sa fie foarte usor de accesat”, a subliniat Alexandru Stanean.

Inainte de a investi intr-un dispozitiv high-tech, directorul adjunct Plastsistem se informeaza intotdeauna si spune ca pana acum nu i s-a intamplat sa cumpare ceva care sa nu ii foloseasca.

„Ma informez, citesc foarte mult despre produsele pe care intentionez sa le achizitionez. Am insa o dezamagire legata de faptul ca nu am gasit pana acum un dispozitiv care sa aiba conectivitate la ERP (Enterprise resource planning - sistem integrat de management al informatiei intr-o organizatie - n.red.)”, a precizat Alexandru Stanean.

Apple si Steve Jobs, brandul si managerul preferate

Apple si Steve Jobs sunt brandul respectiv managerul preferate de directorul adjunct Plastsistem. „Produsele Apple m-au cucerit prin usurinta in utilizare, iar cofondatorul Apple - Steve Jobs - pentru ca a reusit sa faca din produse deja existente, unele extrem de interesante pentru public”.

Cand vine vorba de internet, managerul roman spune ca isi petrece o parte din timprasfoind paginile publicatiilor de business. „Sunt in permanenta conectat la internet, pe mobil - rasfoind paginile publicatiilor de afaceri, insa cel mai mult timp este alocat comunicarii pe email, in principal in cazul in care sunt plecat de la birou”, spune pentru wall-street.ro, Alexandru Stanean.

Prefera discutiile fata in fata

Alexandru Stanean spune ca prefera discutiile fata in fata, dar contextul de lucru il obliga sa foloseasca atat e-mailul cat si teleconferintele sau videoconferintele.

„Prefer discutiile face to face, atunci cand este posibil, deoarece comunicarea este mult mai completa si lipsita de ambiguitati. Totusi in contextul in care suntem un grup de companii cu angajati in toata tara si cu clienti la nivel european, email-ul, teleconferintele si videoconferintele raman cele mai utilizate metode de comunicare”, a mai precizat adjunctul Plastsistem.

Retelele sociale, nu tocmai pe placul managerului

Cand sunt folosite in scop de afaceri, retelele de socializare pot avea un rol esential, subliniaza managerul roman, insa atunci cand au valoare personala nu se declara un impatimit al utilizarii acestora.

„Pentru business, retelele de socializare pot sa aiba o valoare de marketing, in special in cazul bunurilor de larg consum. In cazul produselor industriale insa, nu consider ca pot sa aiba un impact semnificativ. Desi am conturi pe Facebook, LinkedIn si Google+, create in ultimii doi ani, personal nu folosesc frecvent retelele de socializare si nu consider ca m-au influentat in vreun fel”, a mai precizat directorul adjunct Plastsistem.

Compania Plastsistem face parte din grupul TeraPlast - unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii si sisteme integrate in domeniul instalatiilor, constructiilor si amenajarilor din Romania. Plastsistem este responsabila cu productia de structuri metalice si panouri sandwich cu spuma poliuretanica, participatia companiei Teraplast in Plastsistem fiind de 72,15%. Societatea isi desfasoara activitatea in Parcul Industrial Teraplast de la Saratel din 2007.

Profil IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadgeturi impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT. Cititi aici mai multe intervuri din rubrica Profil IT.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profil IT »



Setari Cookie-uri