Radu Jinga (foto), director general in cadrul companiei clujene MSG Systems,specializata in consultanta si integrare solutii IT spune, pentru wall-street.ro ca isi da seama cat timp petrece pe internet numai atunci cand apare o pana de curent care il deconecteaza de la utilizarea acestui serviciu.
“Desi nu pot spune ca petrec atat de mult timp pe internet, imi dau seama de acest lucru in perioadele in care apare cate o intrerupere a legaturii internet de durata ceva mai lunga”, spune zambind managerul roman.

Jinga si-a facut o obisnuinta in a cauta si verifica rapid informatii succinte, mai ales documentare in limba germana.

“Scriu multe mailuri in limba germana, verificarea corectitudinii anumitor fraze si formulari a devenit o obisnuinta pentru mine”, a precizat el.

Desi nu are un site preferat, managerul roman consulta mereu un site meteo pentru a-si planifica escapadele: “Nu am un site preferat, dar meteoblue.com imi este extrem de util in planificarea turelor la munte si il folosesc foarte des”.

In ceea ce priveste comunicarea prin intermediul internetului, Jinga sustine ca foloseste in prezent serviciile Skype, dar principala modalitate de relationare ramane comunicarea fata in fata.

“Cu ani in urma foloseam mai multe servicii de chat, dar acum mai folosesc doar Skype. Si asta destul de rar. Prefer comunicarea verbala directa”, explica directorul general MSG-Systems.

“Retelele sociale au schimbat modul cum sunt vehiculate informatiile personale”

Desi nu foloseste activ nicio retea de socializare, managerul roman atrage atentia asupra impactului pe care acestea il au asupra indivizilor.

“Nu folosesc activ nici o retea de socializare. Candva am facut un cont pe LinkedIn, dar nu i-am vazut utilitatea asa ca nu il mai folosesc.Retelele sociale au schimbat semnificativ perceptia despre ceea ce inseamna public si privat. Din pacate insa influenteaza modul de a comunica intre oameni, care devine din ce in ce mai putin personal. Nu in mod direct, dar indirect au schimbat modul in care sunt vehicluate informatii personale”, sustine Radu Jinga.

Bateria iPhone-ului, cea mai mare dezamagire

Pasionat de gadget-uri - “acele obiecte utile” - dupa cum sustine managerul roman, Jinga se declara totusi nemultumit de bateria cu care telefonul sau, un iPhone 4S este echipat.

“Am fost nevoit sa achizitionez separat doua acumulatoare externe pentru iPhone, deoarece bateria telefonului tinea foarte putin”, spune Radu Jinga, directorul general MSG Systems.

Chiar si asa, directorul companiei clujene a decis la finalul anului trecut sa faca trecerea de la BlackBerry la un iPhone 4S.

“Am fost curios sa incerc si iPhone, aveam multe cunostinte care erau mai mult decat incantate de acest gadget. Iar iPhone 4S tocmai aparuse, asa ca a fost alegerea fireasca. Ma orientez foarte mult dupa aspectele practice, asa ca nu sunt un mare fan al gadget-urilor scumpe. In functie de ce imi ofera un astfel de aparat, as fi dispus sa cheltui o suma pana in zona 500 euro.”, a precizat acesta.

Brandul face diferenta

In opinia directorului general MSG-Systems, un brand face diferenta.

“Exista mai multe brand-uri pe care la consider de succes, iar Apple este printre ele. Este remarcabil cat de bine au reusit sa impuna pe piata un produs care in principiu ofera functionalitati similare cu ale concurentei dar are un pret aproape dublu si vanzari superioare. Brandul face diferenta”, este concluzia managerului roman.

MSG Systems Romania este activa pe piata din Cluj din anul 2008, avand in prezent peste 120 de angajati.

Concernul MSG Systems are sediulin Germania si mai multe filiale internationale in Austria, Elvetia, Olanda, Singapore, Romania si SUA.

Infiintata in 1980, MSG Systems este unul dintre cei mai mari dezvoltatori si integratori software din Germania, situandu-se in Top 10 al firmelor de profil, cu o experienta de peste 30 ani indomeniul IT.

Printre serviciile oferite se numara implementarea software-ului orientat catre client sau dezvoltarea de software standard in parteneriat cu SAP

Profil IT este o sectiune in care managerii pasionati de gadgeturi impartasesc cititorilor preferintele in materie de produse IT. Cititi aici mai multe intervuri din rubrica Profil IT.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profil IT »



Setari Cookie-uri