Dragos Roua (40 ani), antreprenor online si membru in cadrul programului dedicat antreprenorilor din zona IT, tehnologie si online VentureConnect, a acceptat sa vorbeasca cu wall-street.ro despre cele mai noi tendinte in domeniul IT, dar si despre lupta apriga dintre doi giganti tehnologici.
El crede ca sistemul de operare iOS dezvoltat de Apple este cu mult mai bun si mai bine optimizat decat Androidul celor de la Google.

“Pentru mine, de departe iOS este peste Android. Evident, sistemul de operare Android este mai bine integrat cu serviciile Google, dar fragmentarea (o greseala de pozitionare a Google, care, spre deosebire de Apple a decis sa nu controleze distributia) l-au facut sa piarda startul”, considera Roua.

Dragos Roua detine un iPhone si o tableta iPad despre care spune ca a luat-o din necesitate, deoarece dezvolta aplicatii pe platforma iOS.

Printre principalele calitati pe care le vede la un astfel de dispozitiv se numara usurinta in utilizare, dar si numarul de aplicatii si calitatea acestora.

“Sunt multe caracteristici pe care le caut la un dispozitiv, dar dintre cele mai importante ar fi usurinta in utilizare, o varietate mare de functionalitati (sa poata suplini ceea ce face un computer, ca sa nu mai incarc cu atat de mult hardware), dar si cantitatea de software disponibila pentru acest dispozitiv (aplicatii, numar si calitate)”, precizeaza acesta.

“Suntem deja in «singularitate»”

Antreprenorul roman rezoneaza cu teoria lui Ray Kurzweil, inventatorul suporturilor text-to-speech, dar si autor al unor concepte legate de futurism.

“Cred ca suntem deja in ceea ce Ray Kurzweil (si nu numai el) numeste <<singularitate>>, adica momentul in care computerele vor depasi oamenii (cel putin ca si capacitate de calcul). Cred ca suntem foarte aproape de aplicatii ale domeniului IT in zone considerate pana acum SF, cum ar fi biotehnologia sau crearea de <<cyborgi>>. Consider ca acesta va fi trendul in urmatoarele doua decenii”, apreciaza Roua.

Pentru ca activitatea pe care o desfasoara este in cea mai mare parte pe internet – dezvoltare de aplicatii, Dragos Roua petrece destul de putin timp citind stiri, preferand sa isi petreaca timpul pe retele de socializare si sa isi promoveze businessurile in care activeaza.

“Petrec in medie circa 6-7 ore pe zi pe internet. Cel mai mult imi ocupa gestionarea afacerii (blog, promovare si mentenanta, precum si alte businessuri)”, explica Roua.

Social Media, urmatoarea expresie a internetului

Antreprenorul roman crede ca social media va fi urmatorul pas in evolutia internetului.

“Social media e urmatoarea expresie a internetului. E o evolutie de la hyper-link la hyper-profil. Suntem deja in plina revolutie a personalitatii digitale. Daca nu ai profil pe Facebook, deja ai ceva de ascuns”, crede Dragos Roua.

El are conturi pe majoritatea retelelor, de la Twitter si Facebook, pana la Pinterest si spune ca in medie petrece intre doua si trei ore pentru a le verifica, accesa si interactiona prin intermediul acestora.

“Curiozitatea m-a determinat sa imi creez conturi pe retelele de socializare. Treptat am inceput sa observ unele beneficii reale: am cunoscut oameni noi, am accelerat (si rafinat) ritmul de consumare a informatiilor, am creat si intretinut canale de promovare noi. In prezent am peste 5.600 de <<urmaritori>> pe Twitter si peste 2.500 pe Facebook”, mai spune antreprenorul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profil IT »



Setari Cookie-uri