Peste 5.600 de liceeni si 450 de profesori vor invata sa faca afaceri sociale, ei urmand sa aiba acces la traininguri si webinarii cu antreprenori sociali, precum si la competitii locale si internationale, in cadrul unui program realizat de Junior Achivement Romania.

Descopera mai multe idei de afaceri profitabile pe Raftul cu Afaceri.

Programul va incepe in octombrie cu un proiect pilot la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, urmand sa fie replicat in 60 de licee din tara si in alte cinci state europene (Grecia, Italia, Spania, Olanda, Germania).

Spre deosebire de modelul clasic de afaceri orientat catre profit, antreprenoriatul social se concentreaza pe nevoile unor categorii de oameni marginalizati sau pe probleme sociale - precum somajul, lipsa de servicii de educatie, de sanatate, sau degradarea mediului - si contribuie la rezolvarea sau remedierea acestora.

“In Romania, antreprenoriatul social ar putea oferi solutii la multe dintre problemele populatiei. Pe fondul ratei ridicate a somajului, afacerile sociale ar putea crea locuri de munca, ameliorand saracia in care traiesc in prezent, potrivit datelor Ministerului Muncii, aproape cinci milioane de romani. Proiectele de afaceri sociale pot reprezenta o solutie pentru multi antreprenori locali, in special in zona rurala, care concentreaza aproape jumatate din populatia tarii si unde 70% dintre oameni traiesc in saracie si fara acces la utilitati si tehnologie. De asemenea, antreprenoriatul social poate oferi solutii pentru integrarea multor categorii dezavantajate, precum persoanele fara studii, sau cele cu dizabilitati”, afirma reprezentantii Junior Achivement.

Potrivit statisticilor (3), in Romania sunt peste 600.000 de persoane adulte cu dizabilitati si doar 4,6% dintre acestea au un loc de munca.

“Schimbarile demografice din Romania din perioada 2015-2020 vor modifica dramatic piata muncii, determinand scaderea numarului de persoane active cu 4,5% si cresterea numarului de pensionari cu aproximativ 13%, conform Strategiei nationale privind incluziunea sociala si reducerea saraciei (2014-2020)”, conform Junior Achievement.

Proiectul JA Social Enterprise 360 este derulat de JA Romania in parteneriat cu JA Europe, JA Grecia, JA Italia, JA Spania, organizatiile Stichting Jong Ondernemen din Olanda si The Grameen Creative Lab din Germania, Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea si Facultatea de Stiinte Economice Osijek din Croatia.

Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus+, Proiecte de parteneriat strategic pentru educatie scolara (Actiunea Cheie 2).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri