Familia Apostu din Bacau a plantat primii stoloni de capsuni in urma cu trei ani, investitia initiala in aceasta afacere ridicandu-se la 2.500 de lei. De pe 600 de metri patrati, cat ocupa plantatia situata chiar in oras, au cultivat anul trecut 400 de kilograme de capsune.

Descopera mai multe idei de business pe Raftul cu Afaceri.

Ideea unei afaceri cu capsuni a apartinut sotului sau, povesteste Anastasia Laura Apostu, primii stoloni fiind plantati in urma cu trei ani. Investitia initiala a fost de 2.500 de lei, bani din care cei doi soti au achizitionat stolonii, instalatia de picurare, folia de mulcire si dolomita amorfa folosita ca si ingrasamant. Stolonii au fost achizitionati la pretul de 0,3 lei firul.

Familia Apostu a cultivat aproximativ 600 mp, plantatia fiind situata in orasul Bacau. De pe aceasta suprafata a recoltat 400 de kilograme de capsune. ”Am vandut capsunele la pretul de 6,5 lei per kilogram, direct de acasa. In urmatorii cinci ani speram sa avem o suprafata mai mare de pamant pe care sa o putem cultiva. Planuri de dezvoltare pe termen scurt nu ne putem face deoarece timpul este imprevizibil”, spune Anastasia Apostu.

Plantatie capsuni

Potrivit acesteia, profitul in cazul unei astfel de afaceri apare in anul al treilea de la plantare.

Cele mai mari suprafete cultivate cu capsuni se gasesc in judetul Satu Mare (peste 1.110 hectare), urmat de Giurgiu, Valcea si Gorj. Mai mult, circa 70-75% din capsunii produsi in Romania provin din judetul Satu Mare. Cele mai bune rezultate se obtin in zonele cu precipitatii de 900 milimetri precipitatii/an.

Plantatie capsuni

Avantajele unei afaceri cu capsuni

- capsunile sunt surse de vitamina C si nutrienti. Contin iod, vitamina B2, B5, B6, K, potasiu, magneziu, cupru si fosfor. Sunt surse de antioxidanti si previn imbatranirea, bolile de inima si cancerul, reduc inflamatiile din organism si cresc imunitatea.
- cultura intra rapid pe rod. In functie de soi se poate obtine o productie la hectar de 15-20 de tone.
- cultura poate fi realizata si in sere si solarii.
- vanzarea se poate face rapid.
- cererea pe piata interna este foarte mare, Romania important cantitati mari din Spania pe fondul unei productii interne.
- productia poate fi valorificata preparand siropuri, gemuri si dulceturi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri