Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti și unul dintre cei mai cunoscuți experți de pe piața de capital din România, a recomandat cititorilor wall-street.ro trei cărți în acord cu vremurile tulburi pe care le traversăm. Nu sunt volume care să-ți livreze o rețetă prestabilită a succesului, ci sunt lecturi care îți aduc perspective noi, atât în business cât și la nivel de relaționare și de înțelegere mai profundă a noastră și a celor din jur.

Top 3 cărți recomandate de Radu Hanga, președinte BVB

  • Beyond Entrepreneurship 2.0 („Dincolo de antreprenoriat” 2.0) de Jim Collins si Bill Lazier

Experiența vastă acumulată pe piața de capital l-a dus pe Radu Hanga cu gândul la un volum aflat sub semnătura lui Jim Collins, cercetător, autor și consultant care timp de mai bine de un sfert de secol a pus lupa pe viața companiilor pentru a vedea ce anume le face să funcționeze. „Beyond Entrepreneurship 2.0” („Dincolo de antreprenoriat” 2.0), scrisă împreună cu Bill Lazier reprezintă o actualizare a volumului anterior prin care include descoperiri cu totul noi și perspective care schimbă lumea de business și nu numai. Care este parcursul unei companii care nu numai că supraviețuiește în primii ani de la înființare, ci și prosperă, schimbând lumea pentru deceniile următoare?

„O carte despre companiile de succes și elementele care stau la baza acestui succes”, spune președintele BVB.

Vezi și: Top cărți recomandate de Andrei Diaconescu, co-fondatorul celui mai mare dezvoltator imobiliar din România

  • „Principles for dealing with a changing world order” („Principii pentru a face față unei lumi în continuă schimbare”) de Ray Dalio

De la autorul bestsellerului internațional al cărții „Principii”, sub semnătura renumitului investitor Ray Dalio, care a petrecut o jumătate de secol studiind piețele globale, volumul de față examinează cele mai tulburi perioade economice și politice ale istoriei pentru a dezvălui de ce vremurile viitoare vor fi, probabil, radical diferite de cele în care noi trăim. În urmă cu câțiva ani, Ray Dalio a început să observe o confluență de condiții politice și economice pe care nu le mai întâlnise până acum în cariera sa de 50 de ani.

Sursa foto: goodreads.com

Citește și: Top 5 cărți recomandate de Felix Pătrășcanu, FAN Courier: Aceste cărți ar trebui citite obligatoriu de orice antreprenor

  • Humankind („Omenirea: o istorie plină de speranță”), de Rutger Bregman

Cunoscut și pentru „Utopia pentru realiști”, autorul Rutger Bregman are un argument revoluționar conform căruia bunătatea înnăscută și cooperarea ființelor umane a fost cel mai mare factor în succesul nostru.

Sursa foto: carturesti.ro

Scopul final al omenirii este să demonstreze că, deși nici capitalismul, nici comunismul nu s-au dovedit a fi un sistem social funcțional, există o a treia opțiune: oferirea „cetățenilor și profesioniștilor mijloacele pentru a face propriile alegeri. „O carte despre partea frumoasa a speciei umane”, spune Radu Hanga.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri