Seria ce mai citesc marii antreprenori români continuă cu Julien Munch, CEO Carrefour, unul dintre cei mai importanți retaileri prezenți pe piața de profil din România. Iată ce cărți ne recomandă un executiv de top, cu o carieră impresionantă.

Paroles – Jacques Prévert

Lecturile care țin de dezvoltarea personală sunt de obicei în engleză, dar cele de relaxare sunt tot în franceză. Includ aici și clasicii, dar și autorii contemporani. Jacques Prévert este unul dintre poeții pe care îi recitesc cu plăcere, din motive prea multe pentru a le enumera aici.

Thinking, Fast and Slow – Daniel Kahneman

A înțelege modul în care funcționează mintea umană înseamnă a lua decizii mai bune. O carte excelentă, care îl ține pe cititor captivat și oferă o viziune revigorantă asupra gândirii și mecanismelor din spatele alegerilor noastre. Cu siguranță, o lectură obligatorie pentru oricine este interesat de dezvoltarea personală.

Arta stăpânirii hărții mentale – Tony Buzan

Pentru gândire clară și organizarea gândurilor. Un instrument foarte util pentru antrenarea memoriei, dar și pentru strategie. Aduce atât claritate, cât și profunzime subiectului și te face să simți că poți cu adevărat realiza orice îți propui.

Pământul făgăduinței – Barack Obama

Fiind un fan al biografiilor, nu puteam să nu o menționez. O poveste intimă a uneia dintre cele mai interesante ascensiuni politice din istoria recentă. Relatează debutul carierei lui Obama și include povești detaliate, relevante nu doar pentru SUA, ci și pentru întreaga lume, cum ar fi criza financiară. Uneori dă senzația că poți privi printr-un vizor într-o cameră în care s-au luat decizii majore.

Crossroads – Jonathan Franzen

Nu cred că există o listă de best of fără acest roman, dar își merită cu prisosință locul acolo. O lectură caldă, cu personaje frumos conturate și implicații etice complexe. Încântă mintea și oferă o evadare plăcută în epoca orbitoare a anilor '70 - este pur și simplu perfect.

Sursa foto: Carrefour

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri