Horia Cardoș este antreprenorul care a adus pe bursă Agroland, cel mai mare retailer de articole pentru animale de companie și grădină și cel care, cu mult curaj, și-a extins afacerile indiferent de vremuri. Succesul, însă, nu a venit peste noapte, ci și-a făcut apariția după multă muncă, perseverență și putere de a o lua mereu de la capăt. Pe lângă noile concepte pe care a pariat mereu în retail, Horia Cardoș a pariat pe dezvoltarea sa ca om de business, dar și ca persoană. Iată o serie de cărți recomandate de fondatorul Agroland pentru cititorii wall-street.ro.

1. Good to great („Excelența în afaceri”) de Jim Collins

Volumul are la bază cercetarea lui Jim Collins care a analizat aproximativ 500 de companii americane prin care a dorit să identifice care sunt elementele comune care au stat la baza succesului acestora.

După ce a analizat organizațiile timp de mai bine de cinci ani, Collins și cercetătorii săi au reușit să surprindă modul în care companiile au ridicat statusul și imaginea percepută de clienți cu ajutorul unor variabile comune care pot fi manevrate indiferent de domeniu sau produs.

Vezi și: Top cărți recomandate de Andrei Diaconescu, co-fondatorul celui mai mare dezvoltator imobiliar din România

2. Measure what matters („Măsoară ce contează”) de John Doerr

John Doerr, celebrul investitor american a dezvăluit în cartea sa modul în care sistemul de stabilire a obiectivelor și rezultatelor cheie (OKR) a ajutat giganții tehnologici de la Intel la Google să obțină o creștere explozivă. Tot el a arătat și cum acești indici pot ajuta orice organizație să prospere.

Sursa foto: carturesti.ro

3. Zero to One („De la zero la unu” ) de Peter Thiel

„De la zero la unu” Peter Thiel este considerat foarte important pentru antreprenorii din zona de tehnologie prin prisma faptului că încurajează ideile prin care se poate valorifica dezvoltarea continuă a acestui domeniu pentru a construi o afacere a viitorului. Fiecare proiect a avut un punct 0, care printr-un proces continuu de construcție va ajunge să aibă o structura unitară și deplină, iar zona această încă permite spațiu de idei creative și „outside the box”. Progresul tehnologic nu ar trebui să fie limitat la computere și la Silicon Valley, căci perspectivele noi și inovative pot venit din locuri neașteptate.

Este o carte recomandată de numeroși oameni de business ai lumii, printre care și John Sculley, fostul președinte al Pepsi și fost director executiv al Apple și Elon Musk, CEO of SpaceX și Tesla.

Citește și: Top 5 cărți recomandate de Felix Pătrășcanu, FAN Courier: Aceste cărți ar trebui citite obligatoriu de orice antreprenor

4. Checklist manifesto de Atul Gawande

Astăzi ne aflăm în posesia unui know-how extraordinar, pe care îl punem de bunăvoie în mâinile celor mai înalt calificați oameni. Dar eșecurile care pot fi evitate sunt obișnuite, iar motivul este simplu: volumul și complexitatea cunoștințelor noastre ne-au depășit capacitatea de a le furniza în mod constant - corect, sigur sau eficient.

Indiferent dacă investești milioane de dolari într-o companie sau construiești un zgârie-nori, to do list-ul (Agenda zilnică) este un instrument esențial în aproape fiecare domeniu al vieții noastre, iar Gawande explică modul în care împărțirea sarcinilor complexe în unele mai mici poate îmbunătățiți radical totul, de la siguranța companiilor aeriene și până la ratele de supraviețuire la operațiile cardiace.

5. High output management („Management la cote ridicate” ) de Andrew Grove

O carte de afaceri legendară și un volum de bază pentru multe din companiile care s-au născut în Silicon Valley. Fostul președinte și CEO al Intel și-a împărtășit perspectiva despre cum să construiești și să conduci o companie.

Sursa foto: cel.ro

Grove aduce în atenție tehnici despre cum poți crea echipe extrem de productive la locul de muncă sau în cadrul anumitor proiecte, prin metode de motivare care duc în final la performanță la cel mai înalt nivel. „High Output Management” este un manual practic pentru navigarea în scenarii de afaceri din viața reală și un manifest de management care are capacitatea de a revoluționa modul în care lucrăm.

Sursa foto: Agroland

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri