Taco Bell tocmai a împlinit 5 ani de la momentul lansării oficiale în România, iar Costică Mișaca, directorul general al companiei, ne-a recomandat 5 cărți care l-au ajutat să devină un lider mai bun dar și să realizeze că ”a conduce înseamnă a te simți responsabil față de vieți, nu de cifre”.

1) Liderii mănâncă ultimii, Simon Sinek

Directorul Taco Bell România subliniază că esența cărții poate fi rezumată într-o singură frază regăsită în paginile ei: “A conduce înseamnă a te simți responsabil față de vieți, nu de cifre”. O sumarizare a diferenței dintre lideri și manageri, ea cuprinde, de fapt, filosofia întregii cărți - liderii adevărați sunt cei care consideră un privilegiu faptul că pot conduce.

Plecând de la o practică în rândul Pușcașilor Marini (armata SUA) – atunci când mănâncă împreună, novicii sunt serviți primii, iar seniorii la final – Simon Sinek arată că cei mai buni lideri sunt cei care pun nevoile celorlalți mai presus de cele ale lor. Cartea este, de asemenea, o apologie a importanței echipei și a lucrului eficient în echipă, explicând rolul esențial al liderilor în formarea și conducerea acestora.

2) Sapiens, Yuval Harari

Harari analizează și explică apariția și dezvoltarea omului modern și a traiului în societate prin prisma psihologiei evoluționiste, punând accent pe credința comună în mituri și convenții sociale. Miturile străvechi privind fenomenele meteorologice, focul, anotimpurile au apărut ca răspunsuri la întrebări despre lume și originea ei și au coagulat grupuri de oameni mai largi decât familia extinsă. Credințele comune duc la socializare și încredere între indivizi, înlesnind cooperarea, eficiența și traiul în grup.

Aceste mituri au evoluat în religii, care s-au extins până au cuprins miliarde de oameni, însă odată cu popularitatea lor, s-a diluat efectul de coagulare, și au apărut noi și noi mituri care să îl suplinească: mitul național, cel fondator al unui popor, mituri despre eroi, locuri, clădiri, culturi specifice, apoi cele mai importante mituri din ziua de astăzi, legile, drepturile și instituțiile. Harari folosește termenul de "mit" în sensul că toate acestea nu există în afara scoietății, fiind construcții teoretice apărute din interacțiunea umană și ne arată că oamenii care cred în mituri comune sunt mai toleranți unii cu ceilalți, chiar dacă nu se cunosc, și mai înclinați să coopereze. Așa se explică perioada pe care o trăim, cea mai prosperă și mai pașnică din istorie, în care miturile privind drepturile individuale, libertatea de asociere, exprimare și acțiune, proprietatea și libera inițiativă au ajuns globale.

3) Etica liderului eficient sau conducerea bazată pe principii, Stephen Covey

Deși intuitiv știm acest lucru, Stephen Covey o arată clar – există o legătură directă între calitatea vieții personale și cea a produselor / serviciilor de la locul de muncă. De altfel, valorile și principiile la care face referire această carte sunt fundamentale, cunoscute de noi toți, însă ele sunt adesea uitate/omise, prinși fiind în activitățile cotidiene.

Dă-i omului un pește și îl vei hrăni o zi. Arată-i cum să pescuiască și nu-i va lipsi niciodată hrana – un adevăr atât de simplu, însă atunci când este pe deplin înțeles poate oferi răspunsuri la câteva întrebări esențiale: cum putem menține un echilibru între viața personală și cea profesională în condițiile unor presiuni continue? cum putem menține controlul și, în același timp, să le oferim oamenilor libertatea și autonomia de care au nevoie pentru a fi eficienți în munca lor?

4) Cele cinci tentații ale unui CEO – Patrick Lencioni

Atunci cand lucrurile merg prost pentru o organizatie, cel care ar trebui sa-si asume in primul rand vina este CEO-ul. Dar cati dintre lideri au curajul de a face acest lucru, analizandu-si comportamentul managerial pentru a descoperi si inlatura disfunctiile?

Patrick Lencioni foloseste o modalitate simpla si convingatoare pentru a descrie cateva tipare de comportament ce le pun probleme conducatorilor de organizatii mai mici sau mai mari, din diferite domenii de activitate, aratandu-le care sunt principalele cauze ale esecului si oferindu-le un model de autoevaluare ce ii va ajuta sa devina lideri si manageri mai buni.

5) Cinci disfuncții ale muncii în Echipa – Patrick Lencioni

Costică Mișaca menționează că a fost cucerit de stilul lui Patrick Lencioni. Ambele cărți spun povestea unei organizații inventate, ceea ce oferă cititorului o înțelegere mult mai facilă, acesta putându-se raporta la personaje.

Fie că vorbim despre lideri, fie că vorbim despre echipe, apar în discuție tiparele comportamentale, iar stăpânirea lor înseamnă succesul. În cazul indivizilor, aceste tipare sunt: alegerea statului în locul rezultatelor, alegerea popularității în locul responsabilității, alegerea certitudinii în locul clarității, alegerea armoniei în locul conflictului și alegerea invulnerabilității în locul încrederii. În cadrul echipelor - absența încrederii, teama de conflict, lipsa angajamentului, evitarea responsabilităților și neatenția la rezultate.Tentațiile și disfuncțiile de mai sus se aplică nu doar în cazul liderilor sau consiliilor de administrație ale companiilor, ci în cadrul oricărei organizații, de orice natură.

Sursa foto: Taco Bell

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri