Andrei Ilaș este analist în energie. A lucrat la Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă (IRENA) ca analist de costuri, iar înainte a lucrat în consultanță în România. În prezent este CEO al NRGI.AI și membru în board-ul Cooperativei de Energie.

Mică Trilogie a Marginalilor, de Vasile Ernu

Cele trei cărți (”Sectanții”, ”Bandiții” și ”Izgoniții”) sunt dedicate unor grupuri marginale, de la o comunitate religioasă izolată până la evreii izgoniți din Chișinău de la începutul secolului XX.

The Utopia of Rules: On Technology, Stupidity and the Secret Joys of Bureaucracy, de David Graeber

O carte ce descrie lumea contemporană drept una a birocratizării totale, atât în sectorul public, cât și în cel privat. Graeber invalidează birocrația ca un mecanism social sau economic eficient și o consideră ca o forță care sufocă creativitatea.

The Anarchy. The Relentless Rise of the East India Company, de William Dalrymple

O istorie a Companiei Indiilor de Est, care în secolul al XVIII-lea s-a transformat într-o adevărată putere politică și militară, ajungând să controleze subcontinentul indian.

Antifragile: Things that Gain from Disorder, de Nassim Nicholas Taleb

După faimoasa ”Lebăda Neagră”, Nassim Nicholas Taleb arată în Antifragil de ce oraşele-stat sunt mai bune decât statele-naţiune, de ce datoriile sunt întotdeauna nocive, de ce guvernele fac rău ori de câte ori impun politici protecţioniste şi în ce fel prăbuşirea fiecărui avion constituie un câştig pentru siguranţa zborurilor.

Pastorala Americană, de Philip Roth

Romanul apărut în 1997 a câștigat premiul Pulitzer. Personajul principal, fostă vedetă sportivă în liceu, este un om de afaceri, care pare să aibă tot ce și-ar putea dori. Doar că anii ‘60, cu războiul din Vietnam și mișcarea pentru drepturi civile îi dau peste cap viața liniștită.

Sursa foto: wall-street.ro / Ovidiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri