Oamenii din companiile care oferă acces la Bookster, ca parte din beneficiile lor pentru angajați, au apreciat în 2022 cărțile care explorează dezvoltarea personală, literatura și dezvoltarea profesională, împrumutând peste un milion de titluri prin intermediul platformei.

„Când corpul spune nu”, de Gabor Maté – cea mai împrumutată carte prin Bookster

Provocările anului trecut au menținut interesul crescut în rândul booksterilor pentru lecturile axate pe dezvoltarea personală, cu accent pe înțelegerea emoțiilor.

Cartea „Când corpul spune nu”, de Gabor Maté, a fost cea mai căutată pe platforma Bookster. După câteva decenii de carieră medicală de excepție, în care a urmărit legătura dintre stres și boală, Gabor Maté a strâns laolaltă poveștile pacienților săi. Le-a confruntat cu cele mai recente studii clinice și a dezvăluit consecințele imediate, deseori ignorate, ale stresului de zi cu zi. Cartea este, astfel, o pledoarie pentru medicina biopsihosocială, una dintre cele mai bune căi prin care ne putem elibera de cumplita afecțiune a epocii noastre.

Topul celor mai citite cărți din 2022 este completat de titluri apreciate și în anii precedenți, precum:

  • „Pacienta tăcută”, de Alex Michaelides;
  • „Acolo unde cântă racii”, de Delia Owens;
  • „Atomic Habits”, de James Clear;
  • „Tată bogat, tată sărac”, de Robert T. Kiyosaki.

Andreea Săvulescu, în topul autorilor români preferați

Un fenomen pozitiv observat în ultima vreme se referă la creșterea numărului de împrumuturi al lecturilor scrise de autori români. Cărțile lor permit întâlnirea cu teme și situații familiare și oferă o privire de ansamblu asupra propriei noastre culturi, cu care oamenii se pot identifica ușor.

Așadar, în topul anului 2022 se mențin atât autori preferați ai anului 2021, cum ar fi Andreea Săvulescu și Gáspár György, dar se adaugă și nume noi, precum Ioana Pârvulescu și Tatiana Țibuleac. Cele mai căutate titluri ale acestora au fost:

  • „Ziua în care m-am iubit cu adevărat”, de Andreea Săvulescu;
  • „Mindfulness urban”, de Gáspár György;
  • „Inocenții”, de Ioana Pârvulescu;
  • „Vara în care mama a avut ochii verzi”, de Tatiana Țibuleac;
  • „Străinul de lângă mine”, de Irina Binder.

Similar anilor trecuți, se poate remarca ușor același interes crescut pentru înțelegerea propriilor emoții, dar și pentru dobândirea unor soluții pentru echilibru și prosperitate în viață. Printre lecturile care au atras cea mai mare atenție dintre cele recent adăugate în colecțiile Bookster se numără:

  • „Mitul normalității”, de Gabor Maté;
  • „Friends, iubiri și marele lucru teribil”, de Matthew Perry;
  • „Cartea femeilor care merită mai mult”, de Shefali Tsabary;
  • „Dragă, unde-s banii?”, de Adrian Asoltanie;
  • „Fetița din scrisoare”, de Emily Gunnis.

Romanele de dragoste și mister, preferate de iubitorii de literatură

Titlurile de romance și mister sunt în topul alegerilor fanilor beletristicii, acest trend continuând din 2021. Astfel, se constată existența unui interes crescut și pentru cărțile despre alte culturi și civilizații, cu accent pe experiențele femeilor din regimuri opresive din afara Europei. De asemenea, la fel ca în 2021, cel de-al Doilea Război Mondial rămâne un subiect intens explorat printre abonații Bookster.

În ceea ce privește autorii de beletristică, Kristin Hannah și Fredrik Backman continuă să fie clasați în poziții de frunte, alături de Jojo Moyes și Agatha Christie.

Lecturile dedicate IT-ului – cele mai căutate pentru dezvoltarea profesională

La capitolul dezvoltarea profesională preferințele au rămas constante în 2022: lecturile din zona IT continuă să fie la mare căutare, alături de resursele educaționale despre finanțe și investiții, care rămân unele dintre principalele categorii de interes.

Ne bucurăm să observăm, la încă o retrospectivă anuală, cât de importantă și prezentă este lectura în viața abonaților noștri. Cum grijile sunt puse un pic deoparte într-o lume fantastică sau cum tot din cărți ne luăm inspirația pentru a înțelege mai bine contextul în care trăim, dar și pentru a visa la o viață mai bună. Ne propunem să fim cât mai prezenți pentru cititorii noștri în 2023 și să putem veni în întâmpinarea nevoilor lor cu cât mai multe lecturi faine.

Teodora Rădulescu, CEO Bookster

În acest an, Bookster își concentrează atenția pe trei direcții principale menite să ofere acces la și mai multe lecturi de calitate și oportunități de creștere personală: ușurința de folosire a platformei, conținutul disponibil și activitățile de încurajare a lecturii.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri