Portobello e un restaurant cu specific italian clasic pe Polona, in apropiere de Catedrala Greco-Catolica Sfantul Vasile cel Mare. Cred ca nu e deschis de multa vreme, parca imi aduc aminte ca era acolo o ceainarie sau o cafenea.

Sunt intr-o casa veche, asa cum sunt toate pe frumoasa strada a Bucurestiului vechi, o casa mica, fara etaj, cu doua saloane mici inauntru si cu o terasa acoperita si bine incalzita, in care se poate sta pana iarna tarziu. Amenajarea e simpla, fara nicio pretentie, cu ce au gasit la indemana.

Meniul e cuminte la Portobello, felurile italienesti clasice, de zi cu zi, cele pe care si le fac si italienii acasa, fara sa se considere specialisti in ale gastronomiei. Mancarea a fost dstul de buna, totusi: tagliattele cu branza, orez cu creveti si sparanghel, pulpa de porc cu cartofi la cuptor si o pizza cu mai nimic pe ea (in afara de o cantitate foarte mare de rosii si de rucola, pe care le-am dat deoparte), despre care nu mi-am dat seama de unde vine gustul bun.

Serviciul a fost bun, cu un chelner zambitor si rabdator, o duduie care statea mai mult la bar, dar venea si pe la mese, amabila si ea. Preturile marisoare, o masa in doi, cu o sticla de vin bun, iti scoate usor 250 de lei din buzunar.

Nu m-au lasat sa fac poze la Portobello, foarte banuitori erau. Si cu cateva saptamani inainte, cand treceam prin fata si am facut niste poze in strada, a iesit un nene in fuga, alarmat nevoie-mare, ca sa vada ce se intampla.

Clienti erau destui, dintre care mai mult de jumatate vorbeau italiana si pareau sa aiba Portobello ca un loc de intalnire pentru a pune la cale diverse lucruri. Vazut de aici si facand legatura cu alarma lor la vederea unui aparat de fotografiat, nu poti sa nu iti aduci aminte de filmele de actiune, in care aproape intotdeauna e cate o trattotia mai low profile, vazuta din afara, cel putin...

Se fumeaza pe terasa de la Portobello fara jena, legea e total optionala pentru ei. E o terasa acoperita etans, inchisa in spate, doar intrarea dinspre strada e deschisa, ceea ce depaseste cu mult ceea ce in legea antifumat e definit ca spatiu oprit fumatului. Insa la Portobello legea nu pare sa insemne acelasi lucru ca pentru noi, dupa cum banuiesc eu.

Portobello e, asadar, un restaurant de proximitate, o trattoria in care poti manca destul de bine dca nu cauti mancare fina, meniu original si daca nu ai chef sa fii surprins in ziua respectiva.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri