Zarand, sau Casa Zarand, e un restaurant nou-nout, deschis de cateva zile in Piata Operei, intr-o casa veche de pe Dr. Staicovici, chiar unde acesta incepe din Splaiul Independentei, chiar in coasta lui Opera Center. La intrare scrie "Zarand, bistro si crama", dar "bistro" pare sa fie doar o sugestie cam neinspirata a vreunui consultant de marketing. Sunt sigur ca acolo a fost un alt restaurant inainte, unul obscur, nu imi aduc aminte nimic de el.

Cei de la Zarand au renovat casa, au amenajat-o destul de bine, insa fara nimic neobisnuit, pare sa fi fost facuta de un arhitect fara multa inspiratie in ziua in care a propus planurile de amenajare. Un chelner cu care ne-am cam antipatizat inca de la intrare nu ne-a dat voie sa facem poze - asta a fost razbunarea lui!

La subsol au o crama, destul de OK si aceea. Mobilierul e clasic, am vazut si niste dulapuri in perete, pareau sa fi fost acolo de cand e casa. Nu stiu de ce au pus niste frigidere de bauturi chiar in usa de la intrare, e primul lucru pe care il vazi la Zarand, si cred ca asta le face un deserviciu serios. Vesela e interesanta, insa, cu niste desene cu motive populare interesant facute, astea dau bine.

Zarand e un restaurant romanesc, cu bucatarie traditionala, preponderent taraneasca, insa au si cateva feluri romanesti ceva mai elaborate, si au pus si niste paste italienesti acolo, ca cine stie...

Mancarea a fost destul de buna la Zarand, totusi, ceva mai buna decat ne asteptam. Am luat o ciorba de fasole foarte buna, carnati virsli destul de condimentati, dar buni, ciolan de porc cu fasole, varza a la Cluj, chiftelute - toate acestea destul de bune; ceva mai putin bune au fost parjoalele si saramura de peste (crap, cred) cu mamaliga. Placinta cu branza foarte buna, aceasta.

Mancarea a venit frumos prezentata, au muncit la asta si am apreciat. Preturile sunt destul de rezonabile la Casa Zarand, cu 100 de lei poti manca bine acolo. Serviciul a fost rezonabil, si cu exceptia faptului ca ne-am displacut unii pe ceilalti, de la inceput, si-au facut treaba. Mancarea a venit destul de repede.

Sper sa le mearga bine cu Casa Zarand, mai ales ca au mii de corporatisti instariti alaturi, bucuresteni bogati in elegantul si aristocraticul cartier Cotroceni si, poate ca in primul rand, chiar, fiindca sunt surprinzator de putine restaurante bune in partea aceea de Bucuresti vechi si distins. Au muncit la acest proiect, se vede ca se straduiesc sa faca lucrurile bine - atat cat se pricep si cu resursele pe care le au la indemana. Si sper sa-mi trimita si niste poze, ca sa intregesc imaginea...

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri