Phill e un restaurant foarte cunoscut celor care locuiesc in Pipera - Baneasa - Voluntari (nici acum nu stiu exact cum se numeste zona aceea), dar si multor bucuresteni de centru, in special celor care au copii. Fiindca, intr-adevar, Phill e mai cunoscut pentru locul sau de joaca si pentru programele pentru copii decat pentru mancarea sa. Si nu pentru ca nu ar fi buna mancarea (chiar e buna!), ci pentru ca restaurante cu mancare buna sunt multe, insa cele child - friendly sunt putine.

Phill e aproape de intrarea in Pipera (sau Voluntari) dinspre Baneasa, intre Gradina Zoologica si Joile Ville, aproape de alt restaurant bun din Baneasa, Studio 80. Au capatul dinspre stada al unei cladiri cu locuinte - un intreg ansamblu, de fapt, din cate mi-am dat seama. La parter au cateva sali: una pe care scrie cafenea, si in care nu cred ca intra cineva vreodata, si locul de joaca pentru copii, destul de mare, cu supraveghetor permanent si cu o fereastra prin care poti vedea ce se intampla inauntru.

La etaj au un open space cu mese mici si multe, dupa cum se vede si in poze. Arata bine, in general, insa e ceva demodat acolo, sau poate ca abundenta plasticului face ca locul sa para cam rece si artificial.

Insa mancarea e buna la Phill, a fost surpriza placuta, nu prea te astepti sa gasesti mancare buna dincolo de marginea orasului. Au un meniu italian spre international, cu cateva accente de originalitate fata de bucataria italiana clasica, insa nu prea multe.

La inceput am primit paine calda cu unt cu trufe, dar chiar bucatale de trufe in el, si care aveau si aroma. A fost foarte bun. Supa thailandeza cu creveti si Supa crema de rosii au fost bune, prima foarte condimentata. Apoi Sashimi de somon fusion, cu ulei de susan si ghimbir, bun si acesta, Tagliatelle de casa cu trufe, destul de bune, Tocanita de fructe de mare, bunicica aceasta, insa nu cine stie ce, cu un sos de rosii destul de banal, si Frigarui de rata chiar bune, fragede si cu gust. Si cafeaua a fost buna.

Preturile sunt destul de mari la Phill, o masa intreaga in doi, cu o sticla de vin bun, te costa vreo 3-400 de lei. Dar, daca ai copii de care se ocupa cineva in sala de joaca de jos, poti deconta o parte din acesti bani acolo.

Serviciul a fost bun in general, s-au ocupat de noi doi baieti amabili, unul mai sigur pe el si cu care puteai sta de vorba, celalalt retras si care iti cam taia cheful de conversatie. Si, ca aproape toti chelnerii din Bucuresti, nu aveau catusi de putin reflexul uitatului in jur.

Am vazut ca nu au deschis in fiecare zi la Phill, dar poti inchiria spatiul pentru petreceri cu copiii. Clienti erau, cateva mese ocupate.

Asadar, Phill e unul dintre putinele restaurante bune ale celebrului cartier Pipera. Cam scump, insa cand e vorba despre copii si de ce le place lor, ce, te mai uiti la bani?

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri