5ensi, citit "sensi", insa scris cu un 5 in loc de s, e cel mai nou restaurant al celor de la DonCafe, desi nu prea am vazut sa scoata aceasta apartenenta la grup in evidenta. Si asta cu toate ca businessul lor e de succes, DonCafe de la Piata Dorobantilor, cel putin, e unul dintre cafenelele-restaurant bune ale Bucurestiului, si cu mare succes comercial de ani buni de zile.

5ensi s-a deschis la parterul cladirii aceleia de birouri care s-a construit langa Guvern, si care s-a lasat asteptata lungi ani de zile. Complexul se numeste Aviatorilor 8 si am scris deja cate ceva despre el si despre restaurantele si cafenelele lui.

Totul e nou la 5ensi, de cea mai buna clitate, conceptul si designul facute de niste arhitecti si decoratori cu mult cap, au reusit sa puna in valoare fiecare coltisor al unui spatiu cu cele mai mari chirii din oras.

Meniul de la 5ensi e cam din aceeasi categorie cu cel de la Doncafe: buacatrie internationala, nu multe feluri, dar cu cate ceva din toate, ca sa acopere cat mai multe asteptari. Eu am luat un aperitiv arabesc, cu un humus foarte bun, falafel destul de bun, la fel si fatouche-ul; si vita a fost buna; desi parca nu avea cel mai bun gust dintre carnurile pe care le-am mancat eu in Bucuresti, era totusi bine facuta; pestele foarte bun, chiar daca era putin cam sarat pentru mine, dar stiu ca altii asa mananca; sosurile bune, cartofii prajiti excelenti, la fel si mamaliga cu nu imi mai aduc aminte ce. Si cafeaua foarte buna.

Serviciul a fost bun, ca peste tot la DonCafe-urile lui Ilan Abramovici. Nu au ei reflexul detaliului pana la capat, insa daca le ceri ce ai nevoie, rezolva de indata.

Preturile nu sunt mici la 5ensi, insa raman rezonabile pentru un restaurant elegant din centrul centrului Bucurestiului. Clienti erau deja destui, inca din primele zile de la deschidere, si vad mereu lume acolo, de cate ori trec prin fata. Probabil ca vor avea succes, asa cum au si cu DonCafe-ul din Piata Dorobantilor, unde fac lucrurile cu cap.

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri