Treiul acela din coada numelui restaurantulu Naser 3 de pe Matasari ma face sa cred ca mai sunt inca doua restaurante naser in Bucuresti, daca nu chiar si mai multe. De primul stiu, era, sau poate ca este in continuare, vizavi de Piata Domenii. Al doilea a fost pe Bulevardul Carol, in fata fostului Hotel Modern, insa acum scrie pe site ca Naser 2 e pe undeva pe Maica Domnului.

Acolo, unde se taie strada Fluierului cu Matasari, in Bucurestiul vechi si frumos, cu istorie si cu poezie, e o casa ce pare sa fi fost construita mai de curand. In acea casa cu o curte mare au deschis Naser 3, foarte aproape de alt restaurant cunoscut al cartierului, italienescul Belli Siciliani. Tin minte ca am mai fost la niste restaurate in acea casa cam urata, dar nu imi mai aduc aminte cum se chemau.

Casa lui Naser 3 e cam urata, fara forma si fara personalitate, daca o masori cu vechile case ale cartierului. Dar, ca la majoritatea restaurantelor arabesti, te duci la Naser 3 ca sa mananci mult, bine si relativ ieftin, nu ca sa admiri peretii si decorurile.

La Naser 3 e ca la gara, era o agitatie de nedescris acolo, lume multa la mese, altii care veneau incontinuu si luau locurile celor care plecau mangaindu-se pe burta. Mult personal, bucatari si chelneri care alergau ca bezmeticii, incercand sa faca fata atatot clienti. Si faceau fata foarte bine, aveau niste chelnerite care inca zambeau, chiar daca erau asudate si terminate. Una dintre ele, cel putin - Dorina, cred ca era sefa - a fost absolut incredibila, am urmarit-o cu privirea prin toata sala si am vazut cum zambea fiecaruia si cum se straduia sa-i faca pe toti sa se simta bine, fara niciun efort, cu un zambet si o politete naturale.

Multi clienti fumau narghilea la Naser 3, si am vazut chiar si fete care fumau in grup (erau numai ele), trecand mustiucul de la una la alta. Le-am facut si poze...

Au tinut sa aiba fete de masa la Naser 3, nu stiu de ce. Probabil ca e ceva ce tine de cultura lor, transmit ei un semnal, dar nu stiu eu sa-l descifrez, desigur.

Ca mai toate restaurantele arabesti, si Naser 3 are carnea si frigaruile crude in galantare, deserturile la fel, bucataria din spate, pe care o vedeai prin usile deschise, lucra ca o fabrica, in fata, chiar in salon, dincolo de galantare, un bucatar taia si prelucra cantitati mari de carne cruda.

Humusul si kebabul pe care le-am luat la Naser 3 mi s-au parut bune, dar nu ceva pentru care sa vreu sa mai fac atata drum pana in cartierul lor, chiar daca imi place de fiecare data sa revad boemul Matasari. Nici nu ma pricep prea bine la mancarea arabeasca, e drept, dar sunt sigur ca domhul Naser poate face si ceva mai bun de atat, fara indoiala. Insa nu la volumele industriale pe care e obligat sa le faca la Naser 3-ul lui din Matasari, asta e sigur.

Dupa cum arata imbulzeala de acolo, presupun ca Naser 3 a devenit deja un restaurant cunoscut si apreciat al Matasariului si al cartierului, si cred ca vor sta acolo multa vreme. Eu le doresc sa le fie bine, oamenii aceia muncesc, nu gluma, iar fetele din sala mai si zambesc, dupa toate acestea...

PS: si inca ceva... Dorina mi-a povestit cu naduf, indignata, ca alt arab a facut un restaurant cu nume intentionat pus asemanator, cred ca Nasar, ca sa-i faca pe bucuresteni sa creada ca tot al lor este. Dar mi-a avertizat sa nu cad in capcana, si sa spun si altora sa fie vigilenti...

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri