Zen Garden e noul locatar al casei si al impresionantei gradini de pe strada Silvestru, din vara lui 2017, dupa ce a plecat de acolo, dupa multi ani, un alt restaurant chinezesc, Orasul Interzis, mutat tot in apropiere.

Partea aceea de Bucuresti vechi e una dintre cele mai autentice si mai calde, cu strazi inguste si niciodata drepte, cu copaci batrani, case in care au locuit oameni despre care am citit la biblioteca.

Casa veche a noului Zen Garden e mica, are trei sali mici la parter si una mai mare la mansarda, e renovata si decorata destul de bine, cu flori si plante. Singurul lucru deranjant acolo au fost fetele de masa care ajungeau pana pe podea, de te faceau sa te simti vinovat cand calcai pe ele, daca nu bagai de seama, sau pe care erai obligat sa le tii in poala cat mancai, gandindu-te si ca au calcat altii pe ele mai inainte...

Nu mai era deschisa gradina in ultima zi din octombrie cand am ajuns eu, desigur, insa o cunosc, o stiu de la restaurantele de dinaintea lor. E o gradina de o marime si frumusete rare pentru centrul Bucurestiului, va fi atractia si USP-ul lui Zen Garden din primavara si pana toamna tarziu, fara indoiala. Si vad ca au pus-o si in numele restaurantului, ca sa fie lucruruile clare.

Meniul e lung la Zen Garden, cu mancarurile cunoscute si cateva mai rar intalnite la alte restaurante chinezesti. Si au fost bune toate cate au ajuns pe masa mea: supa de porumb, porcul dulce - acrisor, pachetelele de primavara, orezul.

Si serviciul a fost bun, rapid, natural, cu o sefa de sala, managerita sau chiar patroana, ce o fi fost ea, foarte placuta. Preturile rezonabile, cu mai putin de 100 de lei poti manca bine.

Nu am ajuns in multe restaurante chinezesti de cand am reinceput evaluarile aici, pe Restocracy, insa dintre cele pe care le cunosc, Zen Garden mi se pare ca are cea mai buna mancare, mai atent facuta, e cel mai bine amenajat, sunt atenti la detalii si se straduiesc sa faca lucrurile cat mai bine. Nici ceilalti oameni pe care i-am intrebat nu au gasit un restaurant chinezesc mai bun decat Zen Garden in memoria lor recenta, asa ca sunt toate sansele sa ajung in curand la concluzia ca pot sa-l declar pe locul I in categoria sa. Si daca vor scurta fetele acelea de masa, voi ajunge din nou la ei in curand. Daca nu, voi astepta vara, sper sa nu le mute pe terasa...

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri