Gargantua KSLF e un restaurant deschis chiar la inceputul lui 2017 in casa in care a fost cativa ani restaurantul Collage, cel mai bun restaurant din Bucuresti pentru o vreme, cat l-au avut pe Roberto dal Seno chef, un mare, foarte mare bucatar!

Sunt intr-o casa cu mansarda pe Monetariei, chiar vizavi de Muzeul Taranului Roman, cu terasa lui Clubul Taranului, si foarte aproape de Biserica Izvorul Tamaduirii - Mavrogheni si de bulevardul Kiseleff, de la care se trage bucata de nume KSLF, fara indoiala.

Collage avea toata casa, destul de mare, ce ajunge pana in bulevardul Ion Mihalache, insa acum o vad impartita intre mai multe magazine si ce o mai fi prin ea, Gargantua KSLF avand doar fostul club al lui Collage si terasa din fata lui. Partea aceea de constructie pare sa fi fost facuta mult mai tarziu, seamana cu un fel de hala, fara geamuri, insa cu un perete de sticla catre terasa.

Era vara cand am fost eu la Gargantua KSLF, chiar in ultimele zile din august, insa abia acum am reusit sa ajung cu scrisul la ei, din pacate, asa ca scriu doar dupa cateva notite luate in fuga, nu si din memorie.

Fara notite, de Gargantua KSLF imi aduc doar aminte ca terasa arata bine, erau si niste flori, si ca mesele erau foarte, mult prea apropiate.

Mneiul e foarte lung, cu de toate, fara vreo logica aparenta, preponderent bucatarie italiana clasica, populara, felurile arhicunoscute de mancare, multe fara nume, sau, mai bine zis, cu numele format direct din produsele si ingredientele de baza din care sunt facute.

Am luat o supa crema de broccoli la Gargantua KSLF, surprinzator de buna, si ar fi fost si mai buna daca nu era atat de sarata. Nu era ca piureul de broccoli pe care ti-l dau aproape toti la restaurantele bucrestene, consistenta era numai buna si avea si cateva bucatele intregi si crocante de broccoli, foarte bune. Si nu era nici clocotita! Mai scrie in notite ca am mancat niste calamari cu un pane mult prea uscat, dar buni si ei la gust, legume asa si asa, spanac prost facut, pui cu piure destul de comune. Si un fel de sos de apa (sau vin) fara niciun gust.

Serviciul cam mecanic si impersonal la Gargantua KSLF, lenti, dar nu de mirare, pentru ca terasa era plina si faceau si ei cat puteau. Preturile cam mari pentru o mancare mai degraba mediocra.

Nu am scris lucruri prea bune despre celelalte restaurante Gargantua, Gargantua In The Park, de la Gradina Icoanei, si Gargantua d'Oro (Pantagruel), de la Piata Dorobantilor, insa au ajuns, totusi, in Lista restocracy pentru ca sunt bine amenajate si in parcuri frumoase, asta le-a ridicat mult nota. Si Gargantua KSLF e cam in aceeasi linie, dupa cum se vede...

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri