Eu stiu de doua restaurante Burebista in Bucuresti, Burebista Vanatoresc, cel despre care scriu acum, pe Batistei, langa Teatrul National, si Burebista Traditional, pe Calea Mosilor, care pare inca deschis. poate ca mai au si altele, insa nu stiu eu de ele.

Burebista Vanatoresc e deschis de ani buni (totusi, dupa Burebista Traditional) la subsolul cladirii in care a fost ARLUS pe vremea studentiei mele, adica Asociatia Romana pentru strangerea Legaturilor cu Uniunea Sovietica. Era o adevarata casa de cultura acolo, cu biblioteca, sali de lectura, si chiar si un cinematograf cu fotolii moi de plus rosu, foarte comode. Am fost la cateva filme la ARLUS atunci. Sunt pe Batistei, langa Teatrul National si Intercontinental.

Cladirea cred ca e goala acum, Primaria facuse primul sediu al ARCUB acolo, insa au trebuit sa-l inchida pentru ca nu e sigura din punct de vedere seismic.

Burebista Vanatoresc e destul de bine amenajat inauntru, chiar daca e la subsol si nu au mai deloc lumina. M-au lasat sa fac poze, asa ca m-au scutit de o descriere care nu ar fi fost usor de facut, oricum.

Insa terasa e atractia principala la Burebista Vanatoresc, pe toata lungimea anului in care se poate sta afara, inauntru nu cred ca se merge decat la toaleta. E mare terasa, are plante, e colorata, arata bine, chiar daca nu e la timp maturata.

Au un meniu traditional romanesc la Burebista Vanatoresc, desigur, cu mancaruri din bucataria taraneasca, dar si din cea urbana, cu cateva preparate din vanat, ca sa-si justifice numele. Eu am luat un mistret cu ciuperci, facut cam la repezeala, cu sos, varza calita, spanac si un creier macelaresc, asa si asa toate, nimic deosebit - in niciun caz ceva pentru care sa vrei sa te intorci la Burebista Vanatoresc.

Serviciul a fost tensionat la Burebista Vanatoresc, cu un chelner de meserie care isi stapanea nervii doar pentru ca asa scria in fisa postului, nu din alt motiv. Preturile nu sunt prea mari, cu 200 - 250 de lei poti avea o masa in doi, cu o sticla de vin, de la care te ridici cu burta plina, macar.

Clienti erau destui, turisti, cei mai multi. Pentru ca Burebista Vanatoresc e un restaurant turistic, avantajul lor principal, daca nu chiar unic, e pozitia in centrul centrului Bucurestiului, locul prin care se fataie cei mai multi turisti, care se simt obligati sa-si faca datoria de turisti si sa manance romaneste, si sa (isi) spuna si ca ce bun este, ca sa nu-i para rau dupa bani...

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri