In ultima saptamana din ianuarie, Restocracy decerneaza premiile si mentiunile pentru cele mai bune restaurante din Bucuresti pe anul care a trecut, grupate pe cele mai importante bucatarii nationale si specific dominant, cei mai buni bucatari, cateva premii speciale si mentiunile "Preferintele Restocracy" pentru restaurantele apreciate in mod special.

Nu am dat premii pentru categoriile (bucatariile) in care sunt prea putine restaurante in Bucuresti spre a putea face un adevarat clasament: bucataria spaniola, cea indiana, thailandeza etc., chiar daca si acestea sunt intre bucatariile mari si reprezentative ale lumii.

La bucataria italiana am facut un premiu doar pentru restaurantele cu bucatarie fina, deoarece inca nu am definitivat metodologia de evaluare si de ierarhizare a celor cu bucatarie traditionala, pe care am decis sa le separam de cele cu bucatarie fina, pana la urma, dupa niste indelungate discutii.

La fel, pentru bucataria romaneasca nu am facut (inca) separarea intre bucataria romaneasca traditionala (taraneasca), cea boiereasca si cea fina - aceasta, ultima, abia aparuta, in urma cu cateva luni! Insa in premiile de anul viitor vor fi trei categorii distincte pentru aceasta bucatarie nationala a noastra.

Dintre bucatariile apropiat-orientale si nord africane, am premiat anul acesta doar pe cea libaneza, care este mult mai bine reprezentata in Bucuresti decat toate celelalte la un loc. Daca vom reusi sa punem la punct un instrumentar de evaluare operational, pe de o parte, si daca vor aparea si mai multe restaurante cu specific distinct in aceasta categorie, vom avea premii separate anul viitor.

Nu am facut, de asemenea, o categorie distincta pentru noile bucatarii creative fine, nouvelles cuisines, moleculare etc., pentru ca inca sunt putine restaurante de acest tip in Bucuresti. Speram sa ajunga si ele anul acesta la un numar care sa permita alcatuirea unui grup distinct.

Anul acesta vor fi finalizate si mecanismele de repertoriere, descriere si, eventual, evaluare a altor categorii aditionale din zona food & bar (cafenele, ceainarii, berarii, terase, cofetarii si patiserii, localuri boeme etc.), asa ca premiile de la inceputul anului urmator le vor include si pe multe dintre acestea, fara indoiala.

Premiile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2017:

Restaurantul anului 2017 in Bucuresti – Le Bistrot Francais

Cele mai bune restaurante din Bucuresti

Foto: George Butunoiu

Bucatarii nationale si specific dominant:
Cea mai buna bucatarie frantuzeasca din Bucuresti 2017 – Le Bistrot Francais
Cea mai buna bucatarie japoneza din Bucuresti 2017 – Benihana
Cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti 2017 – Zexe
Cea mai buna bucatarie internationala din Bucuresti 2017 – Joseph
Cea mai buna bucatarie italiana fina din Bucuresti 2017 – Poesia
Cea mai buna bucatarie libaneza din Bucuresti 2017 – Piccolo Mondo
Cea mai buna bucatarie chinezeasca din Bucuresti 2017 – Zen Garden
Cea mai buna bucatarie greceasca din Bucuresti 2017 – Amvrosia
Cea mai buna bucatarie urbana din Bucuresti 2017 – MA Bistro
Cel mai bun sushi bar din Bucuresti 2017 – Ginger Sushi Bar & Lounge
Cel mai bun steakhouse din Bucuresti 2017 – JW Steakhouse
Cel mai bun restaurant de peste din Bucuresti 2017 – Mesogios

Cei mai buni Chefs:

  • Cel mai bun chef din Bucuresti 2017 – Sorin Miftode (Le Bistrot Français)
  • Cel mai creativ chef din Bucuresti 2017 – Alex Petricean (MAIZE)
  • Cel mai bun private chef din Bucuresti 2017 – Shuichiro Sumiyoshi

Premii speciale:

  • Cel mai bun restaurant nou deschis in Bucuresti 2017 – MAIZE
  • Cea mai frumoasa gradina a unui restaurant din Bucuresti 2017 – Casa Doina
  • Cel mai original restaurant din Bucuresti 2017 – Piranha
  • Cea mai incantatoare faptura intalnita intr-un restaurant din Bucuresti in 2017 – Alexandra (MAIZE)

Mentiuni – Preferintele Restocracy:

  • Locanta Jaristea
  • Kane Seasonal Bistro
  • Matrioska Bistro
  • La Cave de Bucarest

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri