The Wine Bistro Vinexpert e un bistro decorat cu sticle de vin, pentru ca wine bar nu pare sa fie. Nici nu stiu daca sticlele de pe pereti sunt pline, sau sunt doar asa, de decor, fiindca pe noi nu ne-a intrebat nimeni daca bem un pahar de vin...

Sunt de cativa ani buni acolo cei de la The Wine Bistro Vinexpert, la parterul unuia dintre blocurile comuniste gigantice din Piata Victoriei. Ei sunt pe Calea Victoriei, in blocul care incepe de acolo si se termina pe Buzesti. E un spatiu destul de mare, cu tavan inalt, erau prevazute galerii comerciale cand au fost construite acele cladiri.

Spatiul e greu de descris, pacat ca nu m-au lasat sa fac poze, ca sa va faceti o imagine mai clara. Au multe mese, bucataria deschisa, intr-un colt al restaurantului. Nu dau drumul la ventilatie, sau nu face fata, pentru ca e un miros apasator de mancare, pe care l-am luat cu noi pe haine, pana acasa. Muzica de discoteca era agresiva, numai un pahar de vin nu sugera.

Primul contact cu The Wine Bistro Vinexpert a fost destul de neplacut. Un chelner, sau mai degraba sef de sala, sau de ceva prin zona aceea, s-a uitat la noi cand am intrat, nici vorba sa dea buna ziua, dupa care ne-a intors spatele cand am ajuns in dreptul lui. Apoi ne-a preulat unul tanar, binevoitor, insa incapabil sa inteleaga chiar si lucrurile simple, si nici sa vorbeasca ceva cu noi, pe cale de consecinta. Insa si-a facut bine treaba pana la urma, a fost saritor de cate ori era nevoie.

Au garderoba la The Wine Bistro Vinexpert, insa nu le da prin minte sa-ti duca hainele, toata lumea statea cu paltoanele pe spatarele scaunelor. Neplacut.

Mancarea a fost surprinzator de buna la The Wine Bistro Vinexpert. Meniul e scurt, destul de bine facut. Au insistat sa ne bage pe gat un meniu al zilei, probabil ca nu aveau chef de eforturi in plus, insa am rezistat si am luat o supa de broccoli, destul de buna, fish & chips chiar bune, o rata cu varza rosie bunicica si aceea, un miel mai tare decat ar fi fost cazul, insa destul de rezonabil, cu un piure de spanac asa si asa.

Chiar ne amuzam gandindu-ne daca ne va intreba cineva de la The Wine Bistro Vinexpert daca vrem sa bem vin. Ei bine, la fel ca si in alte wine bars, nu le-a dat prin minte sa ne intrebe, cu toate ca chiar am fi luat, mai ales la mancarea pe care am avut-o. E o performanta, intr-adevar, de facut studiu de caz la cursurile de servicii in domeniul ospitalitatii, de vanzari si, de ce nu, la cele de logica generala...

The Wine Bistro Vinexpert e, asadar, un bun bistrou de proximitate pentru cei care lucreaza in Piata Victoriei. Nu e ieftin, insa din cand in cand poti trece pe acolo. Poate ca, intr-o zi, chiar se va intampla sa ajungeti sa beti si un pahar cu vin...

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri